Kralj Karel III. je pred kratkim v družbi Camille zapustil kliniko v Londonu. Foto: Reuters
Kralj Karel III. je pred kratkim v družbi Camille zapustil kliniko v Londonu. Foto: Reuters

Kraljica Camilla je razkrila najnovejše informacije o zdravstvenem stanju svojega moža, britanskega kralja Karla III. 76-letna Camilla se je v četrtek udeležila kraljevega dogodka v katedrali v Salisburyju v Angliji, ki je zaznamoval njeno uradno vrnitev h kraljevim obveznostim, odkar so v javnost prišle novice o slabem zdravstvenem stanju monarha.

Ko so jo vprašali, kako gre njenemu možu z zdravljenjem, je Camilla razkrila novosti in povedala, kaj ga v tem času nasmeji. "Glede na okoliščine mu gre izjemno dobro. Zelo ga ganejo vsa pisma in sporočila, ki jih javnost pošilja od vsepovsod. To je zelo razveseljivo," je kraljičine besede povzela kraljeva poročevalka Rebecca English.

Britanski kralj ostaja v Sandringhamu, svoji kraljevi rezidenci v Norfolku v Angliji, kjer je ta teden začel ambulantno zdravljenje raka. Pred četrtkovim dogodkom so Camillo nazadnje videli, ko je v torek zapuščala Clarence House s Karlom, kmalu po tem, ko se je kralj na hitro srečal z odtujenim sinom, princem Harryjem.

Sorodna novica Britanskemu kralju Karlu III. odkrili raka

Bivanje vojvode susseškega na domačih tleh je bilo kratko – natančneje 24 ur, z očetom pa je preživel nekaj manj kot uro. Harry naj bi med svojim obiskom bival v razkošnem londonskem hotelu, namesto z družino v eni od njihovih številnih kraljevih rezidenc, posejanih po vsej državi. Po besedah Karlovega nekdanjega butlerja Granta Harrolda se je vojvoda odločil ostati v hotelu, da bi kraljevi družini pokazal, da je finančno neodvisen, poročajo britanski mediji.

Domneva se, da Harry v tem času sploh ni videl svojega brata princa Williama niti svakinje Catherine, ki trenutno okreva po operaciji. William se je v sredo zjutraj vrnil h kraljevim dolžnostim, da bi gostil slovesnost ob investituri na gradu Windsor. Tam je 41-letni valižanski princ za zaprtimi vrati povedal, kako se 42-letna princesa počuti po operaciji.

Na odru je William po poročanju časopisa New York Times povedal: "Rad bi izkoristil to priložnost, da se vam zahvalim tudi za prijazna sporočila podpore Catherine in mojemu očetu, še posebej v zadnjih dneh. Vsem nam to zelo veliko pomeni."

"Zadnjih nekaj tednov je bilo bolj zdravstveno osredotočenih, zato sem pomislil, da bi začel voziti letalsko reševalno vozilo, da bi pobegnil od vsega tega," se je še pošalil.