Matjaž Kek je na igrišče poslal precej spremenjeno enajsterico glede na kvalifikacije. Manjkala sta tudi Jan Oblak in Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com
Matjaž Kek je na igrišče poslal precej spremenjeno enajsterico glede na kvalifikacije. Manjkala sta tudi Jan Oblak in Benjamin Šeško. Foto: www.alesfevzer.com

"Zmaga za dobro vzdušje in razpoloženje, malo manj za samozavest. Igro je treba dobro analizirati in objektivno pogledati. Pravzaprav smo dobili tisto, kar smo iskali. Pričakovano je bilo težko, videlo se je, da smo iz polnega treninga. To je bila tudi tekma za preverjanje kakšnega karakterja. Ko se zmaga, je vedno v redu. Kot trener sem vedno vesel, da jim lahko jutri kakšno napnem na regeneraciji. Konec koncev je vse OK," je tekmo za Val 202 ocenil Kek.

Agresivnost, dvoboji, hitra tranzicija. Je Kek to dobil? "Premalo je bilo tega. Težke noge, razumem, ampak potem je treba s karakterjem in glavo to premagati. Preveč smo zamujali na druge žoge. Potem ko smo jih osvojili, pa smo vedeli, kam hočemo. Morali bi realizirati nekatere stvari. Ampak so potem tudi dobre stvari. Večkrat pod vprašajem Vid Belec je dobro branil 90 minut in pokazal predstavo, kot jo je med sezono za Apoel. Z njim sem bil zelo zadovoljen, pa še s kom. Jan Oblak je z nami oddelal šele trening in pol," je povedal Kek.

Sorodna novica Vrnitev mojstra Iličića prinesla zmago nad Armenci

Minusi: manjko hitrosti in izguba žog

Armenija je bila s tremi branilci v zadnji vrsti dobra simulacija za Dansko. "Pri Armeniji se je videlo, zakaj so imeli težave z njimi Hrvati in Valižani. Mi to hitro pozabimo. Trpeli so tudi Čehi, za zmago z 2:1 so se borili do zadnjega. Nekatere stvari smo v prvem polčasu dobro nadzorovali, se je pa že tretjič v Stožicah zgodilo, da smo prišli v drugi del premalo odločni in premalo prepoznavni. Takrat se nam vedno nekaj zgodi, ali dobimo gol ali je priložnost. Na EP-ju bodo nasprotniki drugačni. Videlo se je, da nekaterim manjka hitrosti oziroma zadnji korak, preveč žog jim je ušlo. So pa izredno neugodni z nizkim težiščem in izredno tehniko. Zelo smo se morali truditi in smo tudi trpeli. Prepričan sem, da bo tako tudi na evropskem prvenstvu, saj ne bomo imeli 70 odstotkov časa žoge v svoji posesti," je bil realen Kek.

Dodal je, da jim je zaradi dežja zmanjkal en včerajšnji in en današnji trening, na katerem so nameravali preizkusiti igro ob prekinitvah. Na včerajšnjem sta se za nameček poškodovala Miha Blažič in Benjamin Verbič.

Športna zgodba: Po zmagi Slovenije nad Armenijo v pripravah na Euro

Naj se ne dela cirkusa iz Iličićevega gola

Zmagoviti zadetek je proti Armencem dosegel povratnik Josip Iličić. "Naj se ne dela cirkus iz tega. Iličić je del ekipe, ki ga je sprejela. Nogomet pa je tudi karma. Velikokrat ti nekaj vzame, velikokrat pa te tudi nagradi. Če je kaj, naj bo to nagrada za sezono v Mariboru, da me je prisilil, da razmišljam, kako lahko pomaga na igrišču. Bili pa sta tudi dve izgubljeni žogi, ko je bilo kritično v protinapadu. Tudi o tem se bomo pogovarjali." je dejal Kek.

Povedal je, da je kar nekaj igralcev s težavami, pri čemer se je dolga odsotnost poznala Sandiju Lovriću (v drugem polčasu je igral prvič po 8. aprilu), časa za čakanje pa ni. Končni seznam bo moral Kek sporočiti najpozneje do 7. junija opolnoči. Poudaril je, da polovično pripravljeni igralci ne bodo mogli zraven. Če ne bo nadaljnjih zapletov, bo s širšega seznama odpadel eden od vratarjev in trije igralci v polju.

Gol Iličića, ki je prinesel zmago Sloveniji
Kek: Prijateljska tekma z veliko trpljenja
Dušan Kosić: Iličić včasih vidi še več, kot tisti na tribuni