Pahor ne bo predlagal mandatarskega kandidata
Predsednik republike Borut Pahor je sporočil, da bo v ponedeljek uradno seznanil DZ, da v 30-dnevnem roku ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade in da nihče ne uživa potrebne parlamentarne ...
Iskanje koalicije
Objavljeno: 19. julij 2018 ob 07:40,
zadnji poseg: 19. julij 2018 ob 15:42
Ljubljana - MMC RTV SLO, STA

Borut Pahor
Pahorju ni uspelo najti kandidata. Foto: BoBo
Janez Janša
Predsednik SDS-a, največje parlamentarne stranke, Janez Janša je predsednika republike Boruta Pahorja obvestil, da za zdaj ne obstaja potrebna večina za oblikovanje vlade. Foto: BoBo
       Način delovanja v politiki, kjer konkurente napadaš, jih žališ prek svojih medijev, osebno, enostavno ne daje rezultata.       
 Židan
       To je zanesljivo odgovornost, ki pa jo v tem trenutku v največji meri nosita Janša in Šarec.       
 Cerar
       To oceno dajem na podlagi neuradne komunikacije, ki je potekala v zadnjih dneh med parlamentarnimi strankami. Skupni imenovalec te komunikacije je spoznanje, da si velika večina strank ne želi novih predčasnih volitev, že četrtih zapovrstjo.       
 Janša
       Mislim, da bodo oblikovalci koalicije drugi krog začeli teči bistveno hitreje, sprintali pa bodo v tretjem krogu, ko bo treba na neki način oblikovati vlado, saj Slovenci in Slovenke pričakujejo, da se bo ustanovila vlada, da ne bomo šli na predčasne volitve.       
 Jurša
VIDEO
Kaj zdaj s sestavljanjem...
VIDEO
Janša ni sprejel mandata...

Predsednik republike Borut Pahor je sporočil, da bo v ponedeljek uradno seznanil DZ, da v 30-dnevnem roku ne bo predlagal kandidata za predsednika vlade in da nihče ne uživa potrebne parlamentarne podpore za izvolitev.

Po tistem ko je predsednik države Borut Pahor opravil pogovore z vodji poslanskih skupin in ugotovil, da nihče nima potrebne parlamentarne podpore, je ponudil kandidaturo relativnemu zmagovalcu volitev, predsedniku SDS-a Janezu Janši, ki pa je v pismu pojasnil razloge, zakaj soglasja h kandidaturi ne daje, so sporočili z urada predsednika republike.

Predsednik republike je opravil tudi pogovor s predsednikom LMŠ-ja Marjanom Šarcem, da bi uradno preveril, ali obstajajo možnosti, da do 23. julija pridobi potrebno parlamentarno podporo. Šarec je predsednika republike seznanil, da do 23. julija ne bo imel zagotovljene potrebne večine za izvolitev za predsednika vlade, so sporočili z urada.

Pahor bo o tem DZ uradno obvestil ob izteku 30-dnevnega roka, ki ga določa 225. člen poslovnika DZ-ja, to je v ponedeljek. Tako sta se dogovorila s predsednikom DZ-ja Matejem Toninom na njunem zadnjem uradnem srečanju 11. julija, da bi parlamentarne stranke pridobile dodaten čas za dogovor o oblikovanju nove slovenske vlade.

Janša: Morda večina v naslednjih tednih
Janša je Pahorja obvestil, da za zdaj ne obstaja potrebna večina za oblikovanje vlade, a vseeno dopušča možnost, da se takšna večina oblikuje v naslednjih tednih. "To oceno dajem na podlagi neuradne komunikacije, ki je potekala v zadnjih dneh med parlamentarnimi strankami. Skupni imenovalec te komunikacije je spoznanje, da si velika večina strank ne želi novih predčasnih volitev, že četrtih zapovrstjo," je zapisal Janša.

"Pokazalo pa se je tudi, da nekatere parlamentarne stranke vztrajajo pri obžalovanja vredni nedemokratični in nedržavotvorni drži zavračanja večinske volje volivcev in celo same kulture dialoga. K temu pomembno prispevajo različne neformalne interesne skupine, ki si želijo čim daljše obdobje brezvladja, čim večji nered v družbenih podsistemih in posledično seveda čim bolj šibko vlado. V neobvladljivi koaliciji velikega števila strank in šibki vladi vidijo garancijo za lastne koristi oziroma lažji dostop do davkoplačevalskih sredstev, deležev državnega premoženja prek obvladovanih DUTB-ja in SDH-ja in ohranitev svojih privilegijev in monopolov. Ker so te interesne skupine lastnice večine osrednjih medijskih hiš ali pa imajo nanje zaradi kapitalskih in drugih povezav pomemben vpliv, v javnosti načrtno spodbujajo (ne)kulturo izključevanja, kar dodatno otežuje oblikovanje stabilne vlade," je še pojasnil.

Po odstopu NSi-ja od pogajanj z LMŠ-jem se je Janša sešel s predstavniki NSi-ja, ločeno pa tudi s SNS-om. Po srečanju z NSi-jem so iz SDS-a sporočili, da "nerazrešeni razvojni in strukturni problemi zadnjega mandata k sodelovanju še posebej kličejo parlamentarne stranke, ki niso sodelovale v upravljanju države v obdobju 2014–2018".

Za zdaj ni znano, da bi bila še katera od preostalih strank pripravljena vstopiti v koalicijo s SDS-om.

Jurša: Sprint v tretjem krogu
Vodja poslanske skupine DeSUS-a Franc Jurša je odločitev Janše predvideval, "saj mu ni uspelo oblikovati koalicije", kar da je bilo tudi pričakovati glede na izjave predsednikov strank takoj po volitvah. "Mislim, da bodo oblikovalci koalicije drugi krog začeli teči bistveno hitreje, sprintali pa bodo v tretjem krogu, ko bo treba na neki način oblikovati vlado, saj Slovenci in Slovenke pričakujejo, da se bo ustanovila vlada, da ne bomo šli na predčasne volitve," je poudaril Jurša.

Na vprašanje, kateri razplet je zdaj najverjetnejši, je Jurša odgovoril, da bi pred nekaj časa z gotovostjo trdil, da je to vlada šesterice strank pod vodstvom Šarca. "V tem trenutku pa preprosto ne vem več, kaj se bo dogajalo," je dejal Jurša, ki še vedno meni, da obstaja možnost za oblikovanje vlade okoli levice, ki bo ali večinska ali manjšinska s podporo neke druge stranke.

Glede na Janševe navedbe, da je njegova komunikacija s strankami pokazala pripravljenost za preseganje razlik med programsko različnimi strankami, je Jurša dejal, da se v DeSUS-u v teh dneh po njegovih informacijah z Janšo niso pogovarjali. Sam sicer meni, da se politiki morajo pogovarjati ne glede na stališča, ki jih zastopajo, a se po njegovih besedah DeSUS ne bi odzval na pogovore pri Janši, če bo ta še enkrat sklical krog pogovorov.

Jurša je tudi zatrdil, da pri morebitnem glasovanju v DZ-ju Janše ne bo podprl, ampak bo svoj glas dal koaliciji na levi sredini, če se bo ta oblikovala.

Na vprašanje, zakaj peterica strank ne želi v koalicijo niti na pogovore z Janšo, je Jurša odgovoril, da je problem v zgodovini. "Kakršen je bil v preteklosti odnos Janše do strank, takšen je tudi zdaj odnos strank do Janše," je pojasnil.

Bandelli: Koalicije očitno ni
Vodja poslanske skupine SAB-a Marko Bandelli je ugotovil, da "očitno koalicije ni". Ob tem pa je zagotovil, da "Stranka Alenke Bratušek dela in bo delala naprej". Napovedal je, da bodo prihodnji teden pripravili in predstavili zakon o upokojencih, ki so ga pripravljali dlje časa.

Židan: Janša žanje, kar je sejal v preteklih letih
Janša "žanje tisto, kar je sejal v preteklih letih svojega delovanja", je komentiral predsednik SD-ja Dejan Židan. Način delovanja v politiki, kjer konkurente napadaš, jih žališ prek svojih medijev, osebno, enostavno ne daje rezultata," je bil do Janše kritičen Židan. Ponovil je, da ima podporo SD-ja Šarec, in pričakuje, da bo ta pogovore tudi nadaljeval. Želi si tudi bolj jasnega stališča Levice, ali je tokrat pripravljena prevzeti odgovornost, kot je volivkam in volivcem obljubljala pred volitvami. Socialni demokrati pa si bodo, če bodo na pogovore povabljeni, aktivno prizadevali, da dosežejo soglasje, je napovedal.

Po Židanovih besedah so v dosedanje pogovore vložili veliko energije in časa ter bili pripravljeni tudi na kompromise v želji, da bi dokazali, da je možna vlada, ki ni enobarvna, in da se znajo v dobrobit državljanov pogovarjati prek političnih in ideoloških okopov.

Pri tem je spomnil, da imajo z NSi-jem na nekaterih področjih različna stališča, a so bili sposobni, da te razlike odmislijo in ne odpirajo ideoloških tem. Kot je dejal, so prišli do pogodbe, ki jo ocenjujejo skorajda kot usklajeno. "Če bo to osnova, da začnemo sestavljati vlado, bomo naredili nekaj koristnega za Slovenijo," je ocenil.

Priznal pa je, da je bila velika želja tudi njihovih članov, da se bolj pogovarjajo z Levico. A manjšinski vladi s podporo Levice ni naklonjen. Želel bi si, da vsak prevzame svoj del odgovornosti, je dejal in dodal, da je bila na primer ministrica za delo iz njihove stranke Anja Kopač Mrak deležna neutemeljenih kritik s strani Levice, sedaj pa bi lahko sami prevzeli to delovno mesto in pokazali, "kako se da bolj uspešno delovati v korist ljudi".

Morebitno povabilo k pogovorom, ki bi ga dobili od SDS-a, bi SD tudi v prihodnje zavrnili. Židan predvideva, da Janši ne bo uspelo zagotoviti ustrezne večine niti v drugem in tretjem krogu. Če pa bi nastala neka vlada na desni strani, in bi torej nekatere stranke ravnale drugače, kot so obljubljale pred volitvami, v SD-ju tega ne bodo problematizirali. V tem primeru bodo konstruktivna opozicija.

Očitno pa Židan razpleta ne pričakuje še prav kmalu, saj meni, da bosta med 20. in 23. avgustom verjetno "dve noči in dva dneva, ko bomo iskali rešitev, da ne pride do predčasnih volitev".

Cerar: Slovenija potrebuje učinkovito in stabilno vlado
"Sporočilo Janše, ki ga je podal danes, govori samo zase," je povedal predsednik SMC-ja Miro Cerar. Janša je namreč Pahorju sporočil, da v DZ-ju zaenkrat ne obstaja potrebna večina za oblikovanje stabilne vlade. Ob tem je ocenil, da obstaja še vedno določena možnost, da se takšna večina kljub vsemu oblikuje v naslednjih tednih. Cerar, ki kot predsednik vlade še opravlja tekoče posle, je dejal, da si želi, da bi tako, kot so "v zadnjih štirih letih zagotavljali stabilno politiko in tudi razvoj Slovenije, uspeli to narediti tudi v prihodnje".

Poudaril je, da SMC podpira "razvojno usmerjeno vlado, svobodomiselno vlado, ki bo stabilna", da se njihova stališča glede tega in tudi ostalega niso spremenila. SMC je namreč do zdaj sodeloval v pogovorih za sestavo koalicije z drugouvrščeno na volitvah LMŠ.

Cerar si želi, da bi vsi politiki razumeli, da delajo "zdaj vsi nekaj, kar mora biti v dobro naših državljank in državljanov, v dobro naše države in tudi vseh področij, na katerih naši ljudje delujejo".

Tako upa, da bo dovolj modrosti in premisleka, da bodo uspeli v prihodnjih tednih priti do stabilne razvojne vlade. "To je zanesljivo odgovornost, ki pa jo v tem trenutku v največji meri nosita Janša in Šarec," je dodal v izjavi medijem ob robu seje DZ-ja.

Glede navedb v Janševem pismu, da je komunikacija s strankami pokazala pripravljenost za preseganje razlik med programsko različnimi strankami, pa so v SMC-ju zatrdili, da oni niso tisti, ki so se z Janšo o tem pogovarjali.

G. C., Al. Ma.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Komentarji
staggerlee
# 19.07.2018 ob 08:18
Oh te procedure. Danes bo Janša sporočil, da ni v stanju sestavit vlade (to vemo že en mesec, vsaj), potem bo pa Borat to novico (ki to ni) prinesel v ponedeljek v parlament,..... C'mon!
PICENG
# 19.07.2018 ob 08:09
Applecore, tako je. BP navija za JJ kot Kolinda za CRO reprezentanco.
iufhdfewd
# 19.07.2018 ob 08:28
He he Pahor se bo spet delal pomemben.Bo podeljeval,sprejemal zavrnitev,ugotavljal ,se posvetoval s pravniki o ustavnosti ... Komaj v tretjem krogu se bo lahko malo odpočil od vseh teh opravkov.
Tugomer1000
# 19.07.2018 ob 08:02
Janša se lahko poslovi od oblasti zavedno.
Njegov projekt razdvajanja, zdraharstva in agresivne korupcije je propadel.
rabelj
# 19.07.2018 ob 08:07
Hvala tranzicijski levici ki je v borbi za naš denar Janšo naredila v najhujšega državnega sovražnika in boga hkrati, hkrati pa sproducirala toliko levih strank, da jih še sami ne znajo prešteti več. Sedaj pa imamo takšno stanje- vsi skregani in razdrobljeni.

Saj če bi obstajala možnost da še kdaj vidimo tistih (vsaj, gre namreč za spodnjo oceno!!!) 35 milijard €, bi ta letošnji cirkus še nekako prenesel. Ker pa vem da tega denarja ne bo nikoli zares nazaj postajam malo jezen :(
Slovan65
# 19.07.2018 ob 08:36
Vedno ko preberem ime Borut Pahor in zraven dodano visoko zvenečo titulo - Predsednik Republike, mislim da se kdo heca. Malce mi gre na kozlanje ob spoznanju, da so tega neuravnovešenega politikanta in faliranega študenta najlažjega faksa na svetu, postavili na to mesto.
Iste gastroenterološke težave mi povzročajo novinarji, ki grosupeljskega obramboslovca in nekdanjega častilca Josipa Broza, naslavlja s titulo "premier" ali "vodja opozicije"
Evo, me je že stisnilo,......adijo.......uf.
MitjaM
# 19.07.2018 ob 08:09
Če v 1. krogu Janoš ne bo blagovoljil sprejeti mandat,
ga Pahor ne bo podelil nikomur.

Torej, če se nihče noče igrat z Janezkom, se nihče ne bo igral.
BAD
# 19.07.2018 ob 08:07
#SamoVprašam

a je možno, da strankam ki so na oblasti tako ali drugače ( leve ) od leta 1945 do 2018 upse v mandatu 2018-2022 Slovenijo narediti normalno državo ? Če do sedaj niso uspele v vseh teh letih dvomim da bodo v naslednjih 4.

#SamoVprašam
Bivši uporabnik
# 19.07.2018 ob 08:06
Brez skrbi ljudstvo, vladali bodo se vedno tisti ki jih zvesto volite ze 25let: smc=lds, sd in desus
Tugomer1000
# 19.07.2018 ob 08:44
Pozabil si dodati vsaj še pol Hrvaške, vsaj tisti ustaški (HDZ) milje podpira Janšo. Se še spomnimo Sanaderja, "publicista" Leljaka in poslanca Breznika?
---

Pa Kosovo, kjer je dobil doktorat, po novem pa tudi Avstrija in Italija.
Skratka, vsi tradicionalni sovražniki Slovenije podpirajo Janšo. Vse jasno.
reader
# 19.07.2018 ob 08:07
Kako se že reče cinizmu, ki ti butne v obraz?

Znati je treba šteti.
Krimsky
# 19.07.2018 ob 09:10
Gospod Predsednik Republike že od volitev dalje razglaša …
~
… da se mu zdi prav, pošteno in odgovorno do volivcev, da mandat podeli relativnemu zmagovalcu.

Pa vendar tega še do dandanes tega ni storil. Zakaj ne?

Očitno se boji svoje lastne odgovornosti, da to stori, tu utegne imeti Applecore prav, predsednikova dolžnost je, da v prvem krogu podeli mandat komurkoli, da postopek potem teče naprej.

Dosedaj je, glede na gornji prispevek, zgolj izrazil pripravljenost »da ga je pripravljen predlagati za premierja« … ni pa tega še storil v praksi. Zakaj ne?

Bi se rad izognil odgovornosti, blamaži, da ustreli v prazno?
OMNIC
# 19.07.2018 ob 08:02
V zvezi s to novico berem Virantove "nasvete" Toninu, češ da lahko doživi pod obno usodo kot on in razpad stranke, če se pridruži Šarčevi koaliciji.
Kakšno sprenevedanje bivšega politika! Njemu je razpadla stranka prav zaradi lažnivosti in priključitvi k SDS, kar se bo zgodilo tudi Toninu. Kaj čte, slepota in pozabljivost se plačata.
MitjaM
# 19.07.2018 ob 08:11
a je možno, da strankam ki so na oblasti tako ali drugače ( leve ) od leta 1945 do 2018 upse v mandatu 2018-2022 Slovenijo narediti normalno državo ?

Stanje je vsekakor bolje kot pred 1945, ko nismo bili nacija,
v zadnjem mandatu je pa Cerarju uspelo pokidati gnoj, ki sta ga zapustila Janša in Pahor.
Gospodarska rast, padec brezposelnosti, …

Zadnje, kar potrebujemo zdaj je en Janša, ki bo nastavljal Časarje in bomo spet v stanju kot leta 2012. Nazadnje je Janšo z oblasti moralo vreči ljudstvo. Normalno?
Binder Dandet
# 19.07.2018 ob 08:46
Zakaj se da rok do 14. ure? Zakaj se ne morejo teh stvari ob 08:00 zmenit, pa da potem še cel dan ostane, da se odločijo, kako naprej?:)
popaj16
# 19.07.2018 ob 12:42
kolko nas je takih ki bi podprli desno stranko tipa DL?
se pravi desna stranka brez krscanskega podtona?
Tao3
# 19.07.2018 ob 09:08
Pirova zmaga, osnove aritmetike. Kot Jankovič. Karma is a bi*ch ali kako se že reče?
MitjaM
# 19.07.2018 ob 09:06
Ni ljudstvo vrglo Janše z oblasti, vrgli so ga sprevrženi sodniki v imenu ljudstva

Ja, samo brez ljudstva na ulicah bi bil Janša ''preveč pomemben za demokracijo'', pa to.
apn6
# 19.07.2018 ob 09:27
Pahor dela cel šov iz svoje minorne vloge
naj da Janši mandat že enkrat in naj se Pahor več ne meče v ospredje
danes bo sklical konferenco in v uri in pol povedal, da nihče nima dovolj glasov za mandatarja
to pa že itak vsi vemo
Tugomer1000
# 19.07.2018 ob 09:16
Samo res je da ima Janez Janša daleč največjo podporo v Sloveniji in nihče ga ne more premagati.
---

Janšo podpira 250.000 ljudi, ki se z njegovim načinom delovanja (bosanski krediti, poveličevanje domobrancev, ...) očitno identificirajo.
Bivši uporabnik
# 19.07.2018 ob 09:03
To sovraštvo proti Janši je popolnoma razkrilo akterje v njegovem ozadju in dejavnike, zaradi česar ga izvajajo.
---------------------
en star pregovor pravi-
'kdor od meča živi,bo z mečem pokončan'...
oz. drugače povedano-
'vse se vrača,vse se plača'...

je pa seveda tudi poznana ena izmed lastnosti človeka,kot čustveno-mislečega bitja-
'jaz nisem nič kriv,ampak so drugi'...
JozekVeseli
# 19.07.2018 ob 08:10
Jansa ne bo nikoli vec predsednik vlade. To je jasno vsem. SDS lahko pride na oblast samo, ce mlada zmerna linija prevzame oblast. (Logar & co.). Tudi Mahnica bodo morali nagnati iz stranke, ker je to vse prevec radikalno.
klemen30lj
# 19.07.2018 ob 09:25
Prav lepo je videti SDS, ki se vrti v krogu in ne more nič :)))
Neprecenljivo.
Prav tako jih bo lepo gledati (SDS in NSI) v opoziciji in na naslednjih volitvah ostane samo še SDS, ker bo Virant....ups Tonin razpadel oz. stranka.
Prav lepo je tudi gledati kako NSI nima podpore niti od cerkve, ki kot prava oznanjevalka ideologije krščanstva - beri miru, solidarnosti, pomoči najbolj potrebnim pomoči.....) raje podpira SDS, ki je "stranka miru, solidarnosti, ...." hahahaha
Tao3
# 19.07.2018 ob 09:07
Ne bo prevzel mandatarstva in bo izpadel luzer. Ne more sestaviti vlade kot je Jankovič ni mogel in takrat mu je Janša rekel, da se mora naučiti štet do 45
SamoRes
# 19.07.2018 ob 10:04
Dajmo že naredit to lustracijo in ko se nekdanja partijca, ena zadnjih svoje vrste v EU speljeta z oblasti bo Slovenija zadihala.
A ni absurdno, da se sploh pogovarjamo o tem ali lahko Janša sestavi vlado?
Po standardih, ki veljajo v neki splošni, zdravorazumski družbi takšni politiki nimajo kaj iskat na vodilnih položajih.
Nismo še zreli.
maja kibira
# 19.07.2018 ob 09:35
Izgleda da tudi JJ ne zna steti do 45. Ce bi premogel vsaj malo samorefleksije bi se ze zdavnaj odstranil iz politike in prepustil uzde drugim.
maja kibira
# 19.07.2018 ob 09:26
S kom se bo JJ zdaj dogovarjal za incidente v Piranskem zalivu ce mu slucajno uspe sestavit vlado ..v kar sicer mocno dvomim. Aja, kaj pa izvor premozenja je ze uspel pojasnit ? ..pa razne parcele v Trenti..pa IMOS ..pa to..in njegov kompanjon Jelinćić ki mu Murko posoja denar za 500.000 evrov vredno parcelo na obali, ker pac s tortami ki jih pece njegova zena za razne princein s prevodi ter krajo drzavne lastnine ni uspel dovolj zasluzit . In ta poden ljudje volijo..saj tudi na drugi strani niso povsem nedolzni ampak se vedno vsaj za odtenek bolj sprejemljivi.
Tugomer1000
# 19.07.2018 ob 09:17
Težka odločitev, luzer bo v primeru da sprejme ali ne sprejme mandatarstva. V nobenem primeru ne bo premije. Biti luzer ali biti luzer volitev, to je sedaj vprašanje.
---

Pač je luzer, zato pa sovraži.
Tao3
# 19.07.2018 ob 09:16
Težka odločitev, luzer bo v primeru da sprejme ali ne sprejme mandatarstva. V nobenem primeru ne bo premije. Biti luzer ali biti luzer volitev, to je sedaj vprašanje.
MitjaM
# 19.07.2018 ob 09:05
Jaz sem samo vprašal kako lahko pričakujemo da bodo leve stranke ki so na oblasti skoraj 70 let oz. od leta 1945 do 2018 uspele državo ki so jo z.ebale postaviti in urediti nazaj v normalno državo ?

Stanje v Sloveniji je trenutno vredu, ne vem, kaj še hočete.
Edina nenormalna zadeva v Sloveniji so podporniki koruptivnih politikov, ki niso preboleli poraza 1945.
dodd
# 19.07.2018 ob 14:22
Ej Janez, če bi bil normalen, umirjen, pameten, brez tvojih izpadov v preteklosti bi lahko vladal že 20 let. Ampak....nisi, in zdaj je sodelovanje s teboj pač nemogoče, kdor sodeluje s teboj pa je že samo zaradi tega negativec.
To je glavno vprešanje, ki si ga morajo zastaviti tvoji zvesti volilci, še najbolj pa ti osebno.
matkoslav
# 19.07.2018 ob 13:16
Ma ko vidim ta njegov obraz mi postane slabo...
Vrt
# 19.07.2018 ob 09:22
70.let?Komunisti na oblasti? Ne.Nikakor tukaj pri nas.Samo 40 let. Potem so se začele tiste znamenite "demokratične" spremembe tukaj,ki so nas postavile v kot oziroma na stanje kjer smo sedaj.
Kaj pa RKC?Koliko časa je na oblasti?Da.Prav imate.Že skoraj 1700+ let.Tukaj pri nas ponovno od 1991.
In?
Vsi smo srečni.
iufhdfewd
# 19.07.2018 ob 09:14
Spet bo akumulator zatajil.Tokrat zaradi vročine.
Robin Lood
# 19.07.2018 ob 09:06
Janšo najbolj muči to, da nikoli več ne bo mandatar. Po obrazu se mu vidi, kako je oblastiželjen. Ampak za ceno svoje oblasti je desnico v Sloveniji potunkal tako globoko, da nima priložnosti dobiti več kot 30% - navkljub pomoči Bosne (denarja iz afere Patria) in Madžarske (Orban).
Robin Lood
# 19.07.2018 ob 14:37
Jst ne vem, od kdaj je 25 procentov večina... sam sebe kontrira tale mali mož.
samo.jug
# 19.07.2018 ob 13:09
Gospod Janša jamra, da stranke ne spoštujejo volje volivcev, ko mu odrekajo sodelovanje, čeprav je on zmagal. G. Janša ima spomin kot zlata ribica - kako je že bilo z Jankovićem? In glej ga zlomka, kdo je takrat zavladal, čeprav ni zmagal na volitvah. Zelo nepošteno ste okrcali kolege, g. Janša. Še Ljudmila vam je odrekla podporo :)
Vrt
# 19.07.2018 ob 08:40
Vse to skupaj je ponižujoče za vse nas skupaj.Za narod.Za desne,leve,oranžne,zelene,neopredeljene
.Za vse.Naš denar gre za volitve potem se pa še igrajo po volitvah.Ah...bi napisal nekaj pa se bom vzdržal.
Churchill W.
# 19.07.2018 ob 18:16
Ne razumem ljudi ki se oklepajo enega človeka ali ene stranke, kot da se jim gre za življenje.

Kdaj pa je kakšna stranka naredila kaj dobrega za vas, razen če niste na njeni plačilni listi???

Jaz navijam za nepolitično tehnično vlado!
MitjaM
# 19.07.2018 ob 12:44
kolko nas je takih ki bi podprli desno stranko tipa DL?
se pravi desna stranka brez krscanskega podtona?


Odkrito povedano, proti desničarjem, če niso religiozni skrajneži, nimam nič.
firbec111
# 19.07.2018 ob 10:24
Skippy

Če si slučajno prespal nekaj zadnjih let - celi svet raste in posledično tudi Slovenija. Ta rast ima s Cerarjem toliko kot hurikani s Slovenijo. Točno nič.
Že s pomočjo tega, da niso sprejeli niti ene reforme, bi ti lahko dalo vedeti, da nimajo nič z rastjo. Imajo pa z novimi krediti, ki jih kar ni konca.


nekako tako kot med leti 2004-2008 in potem ljudje še vedno volijo tega kriminalca. Človeška neumnost je res neskončna, komunist ki pravi da je desničar in ljudje na to nasedajo
firtoh
# 19.07.2018 ob 20:58
JJ je že našel krivca,zakaj ne more skupaj spackati koalicije...Tajkunska omrežja....
Verjamem,da so omrežja,samo najprej se pa naj JJ pogleda v špegl in posluša svoje govore za zadnja štiri leta in prebere svoje tvite,pa bo dobil odgovor
boboman
# 19.07.2018 ob 18:46
Ve parlamentarce na minimalca, ne moremo jim placevat polne place ce niso v sluzbi drzave in z minimalcem lahko v slvoeniji baje vsak prezivi !!
mala riba
# 19.07.2018 ob 13:46
"Pokazalo pa se je tudi, da nekatere parlamentarne stranke vztrajajo pri obžalovanja vredni nedemokratični in nedržavotvorni drži zavračanja večinske volje volivcev in celo same kulture dialoga..."

Večinska volja je janša?
Udeležba 52,64%;
od teh 24,92% za janšo.
Na volitve je bržkone odšla večina njegovih podpornikov.
To ni četrtina volilnih udeležencev.
janša ni večinska volja.
Želim si, da bi janša to dojel. Mogoče je statistika/matematika preveč zanj.
O kulturi dialoga pa … gospod Janša, tri četrtine volivcev, ki so prišli oddat svoj glas, pa niso glasovali za vas, užalite tako, mimogrede. Sram vas bodi.
bori
# 19.07.2018 ob 13:28
apn6 # 19.07.2018 ob 13:15
kdorkoli bo sodeloval z JJ-em, od mene ne dobi glasu na nobenih volitvah več

Se pridružujem.
firbec111
# 19.07.2018 ob 12:59
naprejjj

vlada razpadla? a ni Cerar odstopil? Če Janša ni kriv za stanje v bankah in slabih kreditov med 2004-2008 potem tudi Cerarja ne moremo obtoževati za stanje v zdravstvu. JA? NE?
MitjaM
# 19.07.2018 ob 10:59
V Sloveniji so bili levičarji na oblasti 60 let,
desničarji pa 1200 let.
Kdo je potem odgovoren za stanje v državi?
Jarik
# 19.07.2018 ob 09:33
Mislim, da navkljub vsem zakulisnim pogovorom Janše z Toninom in tistimi člani strank, ki so najbolj labilni, ergo podkupljivi se my ne bo izteklo po tistem načrtu, ki si ga je zamislil takoj po volitvah.
Tonin je že dolgo njegov Trojanski konj v slovenski politiki. To ve najbolje Ljudmila.
Tao3
# 19.07.2018 ob 09:06
Janša nima jajc da reče da bi rad postal mandatar.
provni
# 19.07.2018 ob 08:40
In vse to se dogaja, ker so nekateri, kljub vsemu volili zdraharja.