slice
Je v svetu množične manipulacije predstava resničnejša od resničnosti?
Premiera predstave Fant, dekle in gospod, 16. februar 2018 ob 09:01 " Besedilo zelo spretno preigrava prizore iz vsakdanjega življenja, v katerih se lahko zelo hitro prepoznamo, in gledališko delavnico ter reaktualizira večno temo razmerja med iluzijo in realnostjo ...
2
Trojica baletov v čast 25-letnice ustvarjanja Valentine Turcu
14. februar 2018 ob 17:57 V SNG Mariboru z drevišnjo uprizoritvijo Romea in Julije začenjajo koreografsko retrospektivo letošnje nagrajenke Prešernovega sklada Valentine Turcu, ki praznuje 25 let ustvarjanja v tej hiši.
Nagradna igra: Z MMC-jem na Pohujšanje v dolini šentflorjanski
12. februar 2018 ob 15:51 V Cankarjevem letu so se v Slovenskem mladinskem gledališču (SMG) odločili obuditi predstavo Pohujšanje v dolini šentflorjanski, ob tej priložnosti pa podarjamo tri pare vstopnic.
Janez Mejač: "Morda sem se v lep spomin gledalk vtisnil kot princ v Pepelki"
2
10. februar 2018 ob 16:35 "V vsaki vlogi se mi je potrjevala misel, kako čudovit inštrument je telo, ki lahko izrazi mnogo več čustev, kot je besed zanje," je svojo 40-letno baletno kariero strnil Prešernov nagrajenec Janez ...
120 let od rojstva utemeljitelja epskega gledališča Bertolta Brechta
4
10. februar 2018 ob 11:03 Pred natanko 120 leti se je rodil eden najpomembnejših nemških dramatikov in teoretikov gledališča 20. stoletja Bertolt Brecht, ki velja za utemeljitelja epskega gledališča.
Bi flamenko: zvezde najstrastnejšega med plesi v gosteh Malo je umetnikov, ki bi tradicionalno izročilo flamenka tako pregnetli in redefinirali kot Rocío Molina.
Magija šesturne intenzivnosti prisotnosti Da bosta vzdržala vseh šest ur, sploh ni bilo dileme, čeprav sta se že na samem začetku izčrpavala do skrajnosti. Njuna odločitev je žarela iz vsake pore.
6
Klemen Slakonja bo nadomestil Jerneja Šugmana v Hlapcih Po smrti člana igralskega ansambla SNG Drama Ljubljana Jerneja Šugmana bo v vlogi Župnika v Cankarjevih Hlapcih nastopil Klemen Slakonja, predstava pa bo s prenovljeno igralsko zasedbo doživela ...
20
Tesnobno življenje in usodno zatiranje: Katja Kabanova premierno še v Franciji Opera Katja Kabanova je bila na ljubljanskem odru prvič uprizorjena leta 1934 in nato še 1968.
Moč usode se poigrava s smrtniki v Mariboru Na odru Slovenskega narodnega gledališča Maribor bo nocoj po sedmih letih znova zaživela opera Giuseppeja Verdija Moč usode.
Strašni starši: družina iz pekla se nastani v MGL-ju Veliki francoski umetnik Jean Cocteau, ki se ga je držal vzdevek frivolni princ , je v absurdni komediji Strašni starši raziskoval nerealizirane, zatajevane in prepovedane oblike ljubezni.
3
Pohujšanje v dolini šentflorjanski: spektakel na rodni grudi #pohujšanje #domača #zemlja #žica #aktualnost #klečeplazenje #močvara #veter #zastava #obračanje #temačnost #sklanjanje #kultura #umetnik #politika #ceremonija #množica #kolektiv #domačagruda ...
7
Z lutkami naseljeni Akvarij Mihe Goloba se predstavi na Irskem Radovedne otroške oči, ki zvedavo pogledujejo v svet, je rdeča nit predstav, ki se bodo v naslednjih dneh predstavile v irskem mestu Galway.
Veliki Barišnikov praznuje sedemdesetletnico "Ne poskušam plesati bolje kot kdo drug. Poskušam samo biti boljši od samega sebe," je nekoč izjavil "Miša", Mihail Barišnikov, sloviti ruski baletni plesalec, koreograf in igralec.
1
Sveža adaptacija znamenite Cankarjeve farse o slovenskem svetohlinstvu Umetnik, ki se sprašuje, ali je smisel ustvarjati ali se družbi, ki ga nenehno potiska na rob, maščevati, je v središču Cankarjeve drame Pohujšanje v dolini šentflorjanski , ki bo v sveži adaptaciji ...
5

Citat
link
Carl Gustav Jung
19. februar 2018 ob 21:55 Vsaka oblika zasvojenosti je slaba, ne glede na to ali je opojna substanca alkohol, morfij ali pa idealizem.
Več novic ...
Videonovice
Izbor
Kazalo