Presrečni zmagovalec. Foto: Reuters
Presrečni zmagovalec. Foto: Reuters

Auvil je na tekmovanju v Key Westu, kjer je Hemingway bival deset let, premagal 124 drugih tekmovalcev. Dogodek, že 41. po vrsti, je potekal v priljubljenem baru Sloppy Joe's, kjer je bil slavni pisatelj v 30. letih prejšnjega stoletja redni gost.

Tekmovanje Hemingwayevih dvojnikov predstavlja vrhunec vsakoletne prireditve Hemingwayevi dnevi, ki so se sklenili v nedeljo.

Auvil pravi, da si s Hemingwayem deli strast do ribolova, se pa tudi sam preizkuša v leposlovju, čeprav si želi, da bi pisal več. “Vsak si želi pisati kot Hemingway,” je za AP povedal Auvil, ki živi v Dade Cityju na Floridi.

Hemingway (levo) je v Key Westu živel deset let. Foto: AP
Hemingway (levo) je v Key Westu živel deset let. Foto: AP

Hemingway je med svojim bivanjem v Key Westu, na skrajnem jugu ZDA, napisal nekatere svoje največje klasike, kot sta Komu zvoni in Imeti ali ne.

Veliko zanimanja za prireditev

Tekmovanje Hemingwayevih dvojnikov so prvič priredili leta 1981, so pa bili organizatorji zaradi pandemije koronavirusa primorani izpustiti izdajo leta 2020.

Med preteklimi zmagovalci tekmovanja najdemo med drugim Michaela Grooverja, soproga kuharske zvezdnice Paule Deen, ki je po kar devetih neuspešnih poskusih naslov končno osvojil leta 2018.

Leta 2016 pa je zmagal kar Hemingway – recimo. Šlo je namreč za Dava Hemingwaya iz Severne Karoline, ki je takrat povedal, da, tako kot znameniti avtor, rad lovi ribe in pije in – ima rad ženske. "Rad se zabavam. Tudi počutim se kot Ernest, ker sem v mestu, v katerem je živel toliko let,” je dodal.