Putin svoj 67. rojstni dan praznuje dejavno – v sibirskih hribih
Ruski predsednik Vladimir Putin praznuje 67. rojstni dan, ki ga bo preživel v družbi prijateljev in sorodnikov. Ob tem pa je Kremelj objavil serijo promocijskih fotografij predsednika med hojo po sibirskih tajgah in video, v katerem nabira gobe.
Z obrambnim ministrom sta nabirala gobe
Objavljeno: 7. oktober 2019 ob 14:35
Moskva - MMC RTV SLO, STA, Reuters

Vladimir Putin pri 67. letih tudi prek tovrstnih fotografiranj kaže, da je še vedno dejaven in da se s položaja ne namerava posloviti. Foto: Reuters

V videu se Putin skupaj z ruskim obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem sprehaja po gozdu v sibirski tajgi in nabira gobe. Povzpela sta se tudi na 2000 metrov visoko goro, od koder sta opazovala 3.000 kilometrov dolgo sibirsko reko Jenisej.

Kremelj je v preteklosti že večkrat objavil fotografije ruskega predsednika med dejavnostmi v naravi. Tako je v Sibiriji pohajkoval in lovil ribe (in pri tem ujel ščuko velikanko), v spomin številnih pa se je vtisnila tista fotografija predsednika, ki zgoraj brez jezdi konja.

Putin je danes dopolnil 67 let, kar pomeni, da bi se lahko že pred dvema letoma upokojil (upokojitvena starost v Rusiji je od lani 65 let), a bo na položaju vztrajal vsaj do leta 2024, ko mu poteče predsedniški mandat. Njegova politična prihodnost po tem pa je še odprta.

Putin za rojstni dan v Sibiriji

Ruski predsednik Vladimir Putin je praznoval 67. rojstni dan, ki so ga v Rusiji pospremili s serijo promocijskih fotografij in posnetkov predsednika iz Sibirije. rtvslo.si/svet-zabave/svet-znanih/putin-svoj-67-rojstni-dan-praznuje-dejavno-v-sibirskih-hribih/501551

Objavil/a RTVSLO.si dne Ponedeljek, 07. oktober 2019

T. K. B.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.