Sredi neokrnjene narave Bele krajine ob Kolpi nastaja nova umetniška ulica
Devet umetnikov iz Slovenije, Srbije in Hrvaške te dni v Beli krajini ustvarja ulico umetnosti: na ta način bodo vdihnili novo življenje prepoznavnim hiškam Big Berry, ki ponujajo glamping nastanitev ob reki Kolpi.
Druga izdaja projekta Big Berry Art Colony
Objavljeno: 15. april 2019 ob 14:59
Metlika - MMC RTV SLO

Umetnica Taja Sever "v akciji". Foto: Joao Sousa/Promocijsko gradivo

Eden najpomembnejših projektov znamke Big Berry je umetniška kolonija: aprila lani je osem umetnikov iz Slovenije, Španije in Hrvaške prvič ustvarilo skupno 143 kvadratnih metrov muralov in tako uspešno preneslo ulično umetnost v neokrnjeno naravo v bližini reke Kolpe in v njihovo podružnico v Wiesu v Avstriji. Njihova umetniška dela so hitro postala eden izmed najbolj prepoznavnih elementov hišic Big Berry.

Ob Kolpi se je odprl prestižen kamp; za prenočitev vsaj 200 evrov

Prav zato so se odločili, da tudi novo sezono začnejo s tem projektom, ko bodo novi umetniki odgovorni za preobrazbo hišk, ustvarili pa bodo še več muralov. Anja Polh, Dejan Kralj, Marko Rop, Meta Wraber, Monika Lang, Nastja Mezek, Taja Sever - kukamkuro, Tea Jurišić - Kvarske ilustracije in Teja Kleč - Teja Ideja so umetniki, ki bodo pokazali pravo naravo Big Berryja: "Kot čarobno sanjsko deželo, polno ljubezni, razkošja svobode, hedonizma in čudežnih bitij," pišejo organizatorji.

Foto: Joao Sousa/Promocijsko gradivo

Ob Kolpi bodo ustvarili novo umetniško ulico, celoten ustvarjalni proces pa je od 5. do 19. aprila odprt za javnost. Njihova edinstvena umetniška dela bodo v Beli krajini ostala skozi celo turistično sezono.

Lanskih 143 kvadratnih metrov umetnosti, ki so jo ustvarili Maja Biondić, Ninja Tiger, Pekmezmed - Ines Milčić, ojoMAGico - Jadranka Lacković, Cristina Ramirez Bueno, Tifanirubi - Sanja Stojković, Rina Barbarić, Nina Urh in Maja Biondić, že živi novo življenje ‒ od turnej po različnih konferencah in prireditvah, življenja v različnih Big Berry destinacijah, do priprav na prikazovanje v muzejih, še piše v sporočilu za javnost.

A. K.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj