V Žalcu bo spet teklo "zeleno zlato" - prodali skoraj 150.000 vrčkov piva
Po zimskem premoru bo v Žalcu v soboto spet oživela fontana piv Zeleno zlato, ki je mesto postavila na slovenski turistični zemljevid. V četrti sezoni bodo pivoljubci lahko izbirali med 27 vrstami piv 23 slovenskih pivovarjev.
Fontana piva bo ponujala 27 vrst piva
Objavljeno: 25. marec 2019 ob 16:38
Žalec - MMC RTV SLO, STA

Fontana piva se vrača. Foto: BoBo

V fontani bodo pivo točili iz šestih pip, letošnja novost je, da bo ena namenjena pivu iz savinjsko-šaleške regije, ena pa eksperimentalnim pivom, ki jih bo zvaril Inštitut za hmeljarstvo in pivovarno Slovenije s sedežem v Žalcu.

Obiskovalcem fontane bodo letos med drugim na voljo dve dodatni degustacijski količini piva in spominek s steklenico lokalnega piva ter vrčkom fontane. Od maja se bodo lahko udeležili kulinarične in kolesarske ture, od aprila pa si bodo lahko v žalskem ekomuzeju ogledali film Virtualna doživetja zelenega zlata. Dogajanje ob fontani bodo tudi letos popestrili z različnimi prireditvami in dogodki.

Kot je na današnji novinarski konferenci v Žalcu povedala vodja turizma na Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec Sabina Palir, so od odprtja fontane septembra 2016 do danes prodali 145.000 vrčkov, kar predstavlja 80.000 litrov piva slovenskih pivovarjev. V njej so v preteklih treh sezonah točili 33 različnih piv 25 slovenskih pivovarjev.

Žalec bo konec julija skupaj z Ljubljano gostil 57. kongres Mednarodne hmeljarske organizacije. Ta poteka na dve leti, udeležujejo pa se ga pridelovalci hmelja iz 20 držav z vseh celin, trgovci s hmeljem, pivovarji in hmeljarski strokovnjaki.

D. S.
Prijavi napako

<< Pojdi nazaj
Ta novica trenutno še nima komentarjev.