Drugo
slice
Prvo dejanje: maturitetni esej
Matura 2017, 26. april 2017 ob 20:51 4. maja se bo z esejem začel spomladanski rok splošne mature. Nanj se je prijavilo 6.769 kandidatov, ki so morali prebrati dve deli: Alamuta Vladimirja Bartola in Krasni novi svet Aldousa Huxleyja.
7
Novi člani sveta SF-ja Rener, Mahnetova, Menartova in Teršar
1
26. april 2017 ob 17:30 Boris Rener, Mojca Menart, Marjetica Mahne in Igor Teršar so novi člani sveta Slovenske filharmonije, ki ga sestavljata še Marina Kopše in Katarina Lenarčič, ki so ju izbrali zaposleni.
Vizija prenove Sao Paula prinesla uspeh slovenskim študentom
26. april 2017 ob 14:09 Sodelovanje na študentskem urbanističnem natečaju Schinler Global Award 2017 je na zaključku v Sao Paulu študentom z Oddelka za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani ...
Soška fronta, zgodovinski nauk za celotno Evropo
3
25. april 2017 ob 21:09 Nova Gorica je danes gostila mednarodno konferenco z naslovom Od Soče do Višegrada. Prva svetovna vojna iz srednjeevropske perspektive.
Nad Havano bedijo orjaški otroci kot simbol upanja
1
25. april 2017 ob 17:24 Orjaški črno-beli portreti otrok, ki so se pred približno dvema letoma začeli pojavljati na zidovih v predmestju Havane, so delo kubanskega umetnika Maisela Lopeza.
Plečnikova nagrada za Materinski dom Ljubljana Letošnji dobitniki Plečnikove nagrade so Rok Jereb, Blaž Budja in Nina Majoranc, ki so prepričali z Materinskim domom Ljubljana.
5
V 110 let starem pianinu odkrili kup viktorijanskih novcev V grofiji Shropshire v osrednji Angliji je v pozabljenem pianinu uglaševalec odkril pravi arheološki zaklad.
3
Dogajanje, ki bo povezalo Slavoja Žižka, Juda Lawa in Conchito Wurst Na različnih dunajskih prizoriščih se bo v petih pomladnih tednih zvrstilo 44 produkcij iz 28 držav, s čimer se bo avstrijska prestolnica spremenila v mednarodno prizorišče glasbe, gledališča in ...
3
Med drugo svetovno vojno ukradeni kip Druza se vrača v Italijo Muzej umetnosti v Clevelandu je Italiji vrnil antični kip Tiberijevega sina Druza, ki je med drugo svetovno vojno izginil iz mesta Sessa Aurunca v italijanski deželi Kampanji.
1
Ponosni očka: umetnik uspešno valil jajca, prvi piščančki že pričivkali na svet Umetnik Abraham Poincheval je v zadnjih marčevskih dneh zagnal svojo umetniško akcijo, ki jo je naslovil Jajce , in v okviru katere je s svojim telesom grel deset kokošjih jajc ter svoje upe polagal ...
10
Po 10 letih Pečečnik lahko začne delo - če mu uspe s prebivalci Fondovih blokov Agencija za okolje (Arso) je družbi Bežigrajski športni park poslovneža Joca Pečečnika po 10 letih birokratskih postopkov le izdala okoljevarstveno soglasje za obnovo Plečnikovega stadiona v ...
175
Odprte hiše Slovenije: fokus na stavbah, energiji in dobrem počutju Pred nakupom preizkušamo avtomobile, telefone ... nepremičnin, ki so ena naših največjih naložb v poslovnem ali zasebnem življenju, pa večinoma ne.
5
"Za vsak evro v proračunu glasbenega festivala v povprečju štirje evri stečejo nazaj v lokalno gospodarstvo" " Ljudje se zavedajo, da s tem, ko se prispeva k podpori kulturnikov, ti tudi veliko prispevajo nazaj v družbo, " opiše mednarodni strateg na področju kulturnih politik in kreativnih industrij ...
30
Pomembno odkritje v Egiptu: več kot 3.500 let stare mumije v poslikanih sarkofagih V bližini Luksorja so odkrili grobnico iz časov 18. dinastije, v njej pa osem mumij, več polihromiranih sarkofagov in več kot tisoč pogrebnih kipcev.
4
V Slovenski filharmoniji izglasovali Marino Kopše in Katarino Lenarčič Na ponovljenih volitvah so zaposleni v Slovenski filharmoniji za predstavnici v svetu javnega zavoda izglasovali Marino Kopše in Katarino Lenarčič.

Citat
link
Frederic Beigbeder
26. april 2017 ob 20:37 Da prenehaš brati romane, to zahteva veliko moči. Treba si je želeti živeti, teči, odrasti. Zasvojen sem bil, še preden sem bil dovolj star, da sem šel lahko zvečer ven.
Več novic ...
Izbor
Kazalo