Drugo
slice
Turnerjeva podeželska hiša spet takšna, kot si jo je mojster zamislil
Propadajoče Turnerjevo domovanje končno obnovljeno, 21. avgust 2017 ob 19:37 V londonskem predmestju Twickenham si je na idiličnem obrežju Temze marsikateri slikar na začetku 19. stoletja našel letno pribežališče. Tudi J. M. W.
Iz norveškega muzeja ukradli okoli 400 vikinških predmetov
21. avgust 2017 ob 16:36 Iz Univerzitetnega muzeja v norveškem mestu Bergen so pred dobrim tednom dni ukradli približno 400 vikinških artefaktov.
Dragocenosti Williama Butlerja Yeatsa na razprodaji
21. avgust 2017 ob 15:15 Londonska dražbena hiša Sotheby's bo novega lastnika iskala za ljubezenska pisma pesnika Williama Butlerja Yeatsa in mizo, na kateri je pisal, za umetnine, ki so jih ustvarili njegov brat, sestre in ...
Po desetih letih odkrili pozabljeno Banksyjevo poslikavo
4
21. avgust 2017 ob 11:23 V vzhodnem Londonu je spet na plano pokukal slavni Banksyjev grafit Šmrkajočega policaja ( Snorting Copper ), ki so ga vandali prepleskali in nato lokalne oblasti zagradile.
Umrl je legendarni komik Jerry Lewis
25
20. avgust 2017 ob 20:57 Jerry Lewis, situacijski komik, ki je svoj pečat v popularni kulturi pustil tako s svojim občutkom za komedijo kot z videzom - izstopal je predvsem s poudarjeno obrazno mimiko - je umrl v 92. letu ...
Lendavski grad bo zasedla 45. likovna kolonija Lendava – odlivanje v bron Galerija-Muzej Lendava na lendavskem gradu pripravlja 45. tradicionalno likovno kolonijo Lendava – odlivanje v bron. Delo v livarni bo potekalo pod strokovno taktirko Franca Geriča.
V 85. letu starosti se je poslovil komik in borec proti segregaciji Dick Gregory Zaradi odpovedi srca je v 85. letu starosti umrl komik in borec proti rasnemu razlikovanju v ZDA Dick Gregory, ki je hitro zaslovel, ko ga je leta 1961 zaposlil plejboj Hugh Hefner.
9
Slovenec žrtev ene najskrivnostnejših ameriških afer? V rubriki Iz zakladnice zasebnih arhivov tokrat predstavljamo knjigo, ki poskuša osvetliti še danes nerazrešeno ameriško afero, v središču katere se je znašel Slovenec Ivan Poderžaj.
5
V Štanjelu se začenja temeljita prenova gradu V kraškem biseru Štanjel so začeli obnavljati tamkajšnji grad.
23
Krivda za čudež pri Kobaridu je padla na poveljnika Luigija Cadorna Italijanski poveljnik Luigi Cadorna je bil po strahovitem porazu v zadnji, 12., soški bitki oktobra 1917 odstavljen, saj naj bi bile zanj krive prav njegove taktične zablode. V 1. sv.
14
Matjaž Pikalo izbran za priznano rezidenco na Univerzi v Iowi Priznanega mednarodnega pisateljskega rezidenčnega programa na ameriški univerzi v Iowi se bo kot eden od 30 izbrancev udeležil tudi slovenski literat, glasbenik in vsestranski umetnik Matjaž Pikalo.
Sodišče zavrnilo opustitev pregona Romana Polanskega zaradi posilstva V petek je sodišče zavrnilo prošnjo Samanthe Geimer, ki je bila leta 1977 stara 13 let in je bila žrtev domnevnega posilstva slavnega poljskega režiserja Romana Polanskega, naj primer po več kot 40 ...
55
Foto: Velenjska promenada, lep primer krajinske arhitekture Velenjska promenada je bila na mednarodnem natečaju za arhitekte, oblikovalce, gradbeni sektor in industrijo Iconic Awards izbrana za najboljši projekt v kategoriji prostorskega načrtovanja.
33
Je na obzorju ukinitev enote za umetnost in starine pri Scotland Yardu? V Veliki Britaniji so se pojavile domneve, da se obeta ukinitev enote za umetnost in starine, ki je delovala v okviru Scotland Yarda, saj so tri njene detektive po novem premestili z namenom, da ...
2
Rešena uganka rdeče obarvane Vltave, ki je vznemirila Prago Potem ko so se prebivalci Prage od ponedeljka popoldan spraševali, od kod Vltavi, ki teče skozi njihovo mesto, rdeč odtenek, se je izkazalo, da gre za protestno akcijo umetniške skupine.
3

Citat
link
Oliver Stone
21. avgust 2017 ob 21:20 Tisti med vami, ki se spominjate vojne, ste novim generacijam dolžni prenesti, kaj vojna dejansko pomeni.
Več novic ...
Izbor
Kazalo