Drugo
slice
Svet Slovenske filharmonije Peršaku poslal predlog za Damjanovičevo razrešitev
Minister bo predlog komentiral, ko ga bo preučil, 23. junij 2017 ob 17:24 Novi svet Slovenske filharmonije je ministru za kulturo Tonetu Peršaku posredoval predlog za razrešitev direktorja SF-ja Damjana Damjanoviča.
9
Bob Geldof na čelu nastopajočih na letošnjem Lentu
5
23. junij 2017 ob 11:10 V Mariboru se z opero pod zvezdami in vrsto drugih dogodkov začenja Festival Lent, ki letos praznuje že 25. obletnico delovanja.
Dama s krznom: je torej El Grecova ali ni?
23. junij 2017 ob 14:16 Tako identiteta avtorja umetnine kot upodobljenke na sliki Dama s krznom , ki jo sicer pripisujejo El Grecu, od nekdaj burita duhove – zato bo zdaj podvržena podrobni raziskavi, saj želijo ...
Rojstna hiša Adolfa Hitlerja pred avstrijskim ustavnim sodiščem
4
23. junij 2017 ob 13:45 Za hišo v kraju Braunau am Inn, v kateri se je leta 1889 rodil Adolf Hitler, si avstrijske oblasti prizadevajo, da bi prešla v državno last, odločitev pa je zdaj v rokah ustavnega sodišča.
V nekdanjem nacističnem taborišču v Mariboru bo zaživel ruski muzej
1
22. junij 2017 ob 18:04 Objekt nekdanjega nacističnega taborišča sovjetskih vojnih ujetnikov v Mariboru, ki je bil prej v zasebnih rokah, je od danes v občinski lasti, saj je župan podpisal pogodbo za nakup tega objekta v ...
Novi člani obogatili Slovensko akademijo znanosti in umetnosti Na Slovenski akademiji znanosti in umetnosti je potekala slovesna skupščina ob podelitvi diplom novoizvoljenim rednim, izrednim in dopisnim članom in članicam akademije.
3
Foto: Živi kip Jožeta Plečnika, najbližja podoba arhitekta Ljubljane Arhitekt Jože Plečnik je v teh poletnih dneh v Ljubljani zaživel v obliki živega kipa, srečate ga lahko ob sredah in sobotah med 11. in 13. uro na Bregu.
10
Dan križevniškega soseda in začetek Mini poletja v Mini teatru V Mini teatru na Križevniški se začenja 19. festival Mini poletje, mednarodni festival Mini teatra za otroke, ki bo do 27. avgusta ponudil vrsto predstav in ustvarjalnih delavnic.
1
Katarci zaradi golote na pročelju naplahtali Nemce - ali gre za slavljenje podobnosti in razlik? Arabski emirat Katar je pred leti kupil neoklasicistično vilo v Berlinu, ki naj bi tej ustavni monarhiji služila kot veleposlaništvo, vendar se je njeno strešno čelo, ki vsebuje motive golote, ...
30
Angelski grad vabi v hladno zavetje s tremi na novo odprtimi sobanami - in z aplikacijo Rimski Angelski grad se je v zgodovino za vselej zapisal tudi kot kraj dogajanja zgodbe v drami La Tosca , po kateri je nastal libreto znamenite istoimenske opere, ki jo je leta 1899 zložil Giacomo ...
1
Nekdanji komunistični veljaki ne gredo nikamor: neuspešna dražba ogromnih spomenikov Monumentalni spomeniki nekdanjih komunističnih diktatorjev so šli na spletno dražbo, pri čemer se je pričakovalo, da bo skupni izkupiček presegel več 100.000 evrov.
22
Množica nacističnih predmetov odkrita v Argentini Argentinska zvezna policija je v eni izmed hiš v glavnem mestu Buenos Airesu odkrila 75 predmetov, ki izvirajo iz nacistične Nemčije, poleg teh pa še nekaj antičnih umetnin z različnih koncev sveta.
13
Arhitekti najslavnejše newyorške stolpnice obtoženi plagiatorstva Korejski arhitekt je prejšnji teden vložil tožbo proti vplivnemu manhattanskemu arhitekturnemu biroju, češ da so od njega ukradli idejo za stolpnico One World Trade Center.
4
Prenova ljubljanske Drame: nevsiljiv prizidek kot "uprizoritveni stroj" Komisija natečaja za celovito prenovo SNG-ja Drama Ljubljana je izbrala zmagovalni projekt in podelila še tretjo nagrado in priznanja.
34
Predsedniški red za zasluge prejela Alenka Bartl in Ludvik Karničar Predsednik republike je dopoldne podelil državna odlikovanja: red za zasluge sta prejela kostumografinja Alenka Bartl ter znanstvenik in slovenist Ludvik Karničar, z medaljo za zasluge pa je ...
1

Citat
link
Thom Yorke
23. junij 2017 ob 20:26 Mislim, da je občutek osvoboditve tisto, kar je najpomembnejše pri glasbi.
Več novic ...
Izbor
Kazalo