Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek
Foto: Radio Maribor/Katarina Klep Černejšek

Iz Liste mladih. Povezujemo, z enim svetnikom v mariborskem občinskem svetu, so danes sporočili, da zapuščajo koalicijo župana Saše Arsenoviča.

Glavni razlog za razhajanje naj bi bila komunikacija. Navajajo tudi, da pričakovanj o novi mladostni politiki ne morejo izpolnjevati v celoti, ker jih pri tem omejuje koalicijski sporazum in partnerji. Ob tem v listi poudarjajo, da izstop iz koalicije ne pomeni, da ne bodo več podpirali dobrih projektov v Mariboru.

Matic Matjašič, mestni svetnik in predsednik Liste mladih. Povezujemo: »Razhajanja so prevelika, predvsem pa nas ločuje različen pogled na javnost našega dela in komunikacijo navzven. Nikoli v politiki nisem podpiral dela za zaprtimi vrati in moja pot nove politike se nadaljuje, od zdaj kot samostojni svetnik Liste mladih. Povezujemo. Ostajam predsednik odbora za mladino, šolstvo in šport ter aktiven mestni svetnik, ki bom še naprej samostojno vlagal pobude, odloke in sodeloval pri pripravi projektov, dobrih za Maribor. Moje misli in energijo pa usmerjam v nadaljnje delo za Maribor ter občanke in občane, brez obremenitve, da bi svoj način dela moral vsakič zagovarjati na koaliciji. Mesto brez mladih ni mesto!«

Ob tem Matjašič dodaja, da bodo vedno ponujali roko pri pripravi in izvedbi projektov s področja mladine, šolstva in športa.