Mag.Sašo Turnšek iz Ptuja je javnosti znan kot pirotehnik, ki je odigral eno ključnih vlog pri dezaktiviranju težkih letalskih bomb v Mariboru, 31. oktobra in 3. novembra. Nevarno nalogo sta si delila z Aljažem Lebanom, prav tako članom državne enote za varstvo pred neeksplodiranimi ubojnimi sredstvi - NUS. Mariborski bombi sta bili njegov deveti večji izziv.

Tiste dni je bilo slišati tudi očitke dela javnosti, da so pristojni pretiravali z evakuacijo in varnostnimi ukrepi, sogovornik pa pojasni, da v Nemčiji pri tem ne oklevajo. V spletnih forumih so nekateri modrovali, da bi z bombo opravili v eni uri, Sašo Turnšek na to pove: »Zato se mi izogibamo branju komentarjev. Preberemo članek, komentarje pa opustimo. Tisoč in en človek ima tisoč in eno misel, nekateri so prepričani, da znajo rokovati s tem. Potem pa lahko naslednjič pokličemo njih, da vidimo, če si upajo.« Člani državne enote NUS so prostovoljci in lahko zavrnejo udeležbo pri dezaktiviranju, v primeru da se ne počutijo dovolj dobro.

Sogovornikovo družino skrbi in jo je strah vsakič, ko se odpravi na nalogo, na vprašanje ali mu kdaj rečejo, Sašo, tokrat naj bo zadnjič. Ne greš več!, odgovarja:«Veste, kako je, ob pomisleku, to je pa zadnjič…potem se vedno zna kaj zalomiti. Počasi bo prišla družina v ospredje, kar pomeni, da bom kdaj rekel, ali je to res zadnjič ali pa - danes ne morem, ker je družina v ospredju

Sašo Turnšek je strokovnjak za promet, kot asistent je zaposlen na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru. Najprej ga je navdušilo področje rušenja stavb, ker pa je pri nas pogrešal ta študij, se je odločil za področje prometa in postal strokovnjak za krožišča. Več krožišč v Mariboru, na Ptuju in drugod po Sloveniji je nastalo po njegovi idejni zasnovi, ugotavlja pa, da se predvsem starejši vozniki še ne znajdejo dovolj dobro v njih, še posebej v t.i. turbo krožiščih in v izvennivojskih krožiščih.

Sašo Turnšek je tudi navdušen športnik, dolga leta je igral rokomet, zdaj kolesari, pleza, se potaplja, s partnerko se je med prvimi pri nas začel ukvarjati z akrojogo.