Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Električni avtobus, poimenovan Maister, ki potnike brezplačno vozi po mariborski coni za pešce, je v dveh letih prepeljal že 46 tisoč oseb. Zdaj bo občina te prevoze dopolnila še z enim takšnim vozilom. Če bo razpis uspešen, bi drugi Maister po Mariboru lahko zapeljal v začetku poletja.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

V približno dveh letih je mini električni avtobus Maister po mariborski peš coni opravil 54 tisoč kilometrov. Ljudje so ga sprejeli in ga uporabljajo predvsem tako, da prevoz naročijo po telefonu.

Uporabnikov je vse več, si pa želijo, da bi Maister zapeljal še kam dlje. Predvsem si starejši želijo, da bi jih lahko zapeljal do pokopališča, nakupovalnih centrov in še kam. Kljub vsemu gre za zelo pozitivno pridobitev v mestu, ki jo uporabniki predvsem hvalijo.

Sicer pa je trenutno v teku razpis za še eno takšno vozilo. Ko bosta v Mariboru dve, to naj bi se zgodilo do poletja, pa se bo manevrski prostor povečal. Predvideno je sicer, da bo novo vozilo dopolnilo ponudbo prvega, ki mu glede na veliko povpraševanje včasih ne uspe izpolniti vsake želje.