Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Dan D
Dan D Foto: Marko Alpner

Prvi smučarji so se po pohorskih strminah spustili že v začetku meseca, danes pa se smučarska sezona začenja tudi uradno. Tako bo pod Pohorjem velik »SKI OPENING« koncert skupin Dan D, Jannet in Cover Lover.

Kljub temu da v preteklih dnevih vreme ni bilo naklonjeno smučarjem, so na Cojzarici na Areškem Pohorju zabeležili približno 3000 smučarjev. Sneg in temperature ta vikend pa so idealne za uradno odprtje sezone, ki jo bodo na Pohorju začeli z velikim koncertom Dan D, Jannet in Cover Lover, ki se začne ob 15.00.

Smučarje bo v letošnji sezoni pričakalo tudi nekaj novosti. Med drugim že večkrat omenjen in izpostavljen zasneževalni sistem, ki omogoča delanje snega ob pozitivnih temperaturah, novi avtomatizirani snežni topovi in prenovljena proga bellvue oz. »bejbika«.

Tistih najbolj rednih ljubiteljev snežnih strmin bo tudi letos približno enako kot lani, saj so prodali okrog 1700 sezonskih vstopnic. Do konca sezone pa si želijo, da bi smučišče obiskalo vsaj 200 tisoč smučarjev.

Za tiste, ki pa jim smučarske proge niso ljube, bo ta vikend v Mariboru v sklopu zimskega športnega vikenda, možno tudi drsati in kegljati na ledu.