Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela
Foto: Radio Maribor/Matej Štrafela

Potem ko je drugo zaporedno najžlahtnejše odličje – tudi na tokrat na Evropskem prvenstvo v spustu na mariborskem Pohorju - včeraj osvojila Monika Hrastnik, je danes na Pohorju še državno prvenstvo v olimpijskem krosu. Na delu so tudi cestni kolesarji.

Izjemno zanimivo je pri stadionu Ljudski vrt in tudi v širši okolici, saj Maribor gosti tudi državno prvenstvo v cestni dirki. Tekmovalci v mlajših kategorijah so že nastopili, prav zdaj so na delu članice. Nastopajo vse najboljše slovenske kolesarke. Poleg branilke naslova prvakinje Eugenie Bujak še: Špela Kern, Urša Pintar in državna prvakinja v vožnji na čas Urška Žigart.

Osrednji dogodek - dirka članov - se bo začela ob 14.30

Osrednji dogodek - dirka članov - se bo začela ob 14.30. Tadej Pogačar in Primož Roglič sta nastop odpovedala že pred časom, zaradi udeležbe na Touru pa sta jima zdaj sledila še Matej Mohorič in državni prvak v vožnji na čas Jan Tratnik. Od slovenske elitne osmerice iz svetovne serije bodo na startu Domen Novak, Matevž Govekar, Jan Polanc in Luka Mezgec, ki na papirju velja za prvega favorita. Pomerili se bodo na krožni trasi z začetkom in koncem pred stadionom Ljudski vrt. Dolžina kroga je 16,66 km s 160 m višinske razlike. Skupaj bodo člani odpeljali 167 km oziroma deset krogov.