Foto: Radio Maribor/TIC Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/TIC Slovenska Bistrica

Destinacija Pohorje 365 je turistična ponudba celotnega Pohorja. Prednost take skupne turistične ponudbe občin, ki jih povezuje Pohorje, je, da si lahko gostje doživetja kreirajo sami – pojasnjuje Jana Jeglič iz Turistično-informativnega centra Slovenska Bistrica: »Z Bistriškega konca so v projekt vključeni vsi ključni ponudniki – od RC Trije kralji, ki se predstavljajo s svojo pohodniško in kolesarsko ponudbo na Pohorju, pa vse do pohorskih gostincev, vinogradnikov, turističnih kmetij, bistriškega gradu, ponujajo se različni ogledi naravnih in kulturnih znamenitosti, ki jih lahko obiskovalci raziščejo sami

V Slovenski Bistrici so pripravili podroben pregled ponudnikov in možnosti za oddih z raznimi akcijami in sporočili na socialnih omrežjih in v lokalnem časopisju: »Kot je npr. Zdaj je čas, da doživite gostoljubje pod Pohorjem, ali pa Zdaj je čas za medena doživetja, v okviru katerih obiskovalce vabimo k ogledu Čebelarskega centra, Zdaj je čas za skrite kotičke Pohorja, ki jih je na našem koncu kar nekaj, pa za ustvarjanje spominov in zgodbe iz preteklosti in podobno,« še pojasnjuje Jegličeva.

Poseben poudarek pa je letos namenjen ponudnikom nočitev, kjer je možno unovčiti turistične bone. Snovalci projekta Destinacija Pohorje 365 pa že načrtujejo tudi jesensko in zimsko skupno turistično ponudbo za Pohorje.