Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Družba Eurotas hoteli je avgusta kupila hotel Piramida, ta mariborski mestni hotel pa je od takrat začasno zaprt. Kot so nam zagotovili v družbi, še zmeraj potekajo postopki pregleda in prilagoditve hotela njihovim standardom, ponovno pa naj bi ga odprli zgodaj spomladi.

Družba Eurotas hoteli ima v Mariboru dva hotela. Poleg Arene še mestni hotel Piramida, ki ga je takoj po nakupu začasno zaprla. Po nekaj mesecih zatišja smo se pozanimali, ali je že znan datum odprtja. »Časovnico je izjemno težko napovedati. Če bi se odločil za malo bolj drzno napoved bi se odločil za zgodaj spomladi,« je pojasnil vodja hotelov Arena in Piramida, Nik Heler. Vrednost prilagoditev je poslovna skrivnost, 10 delavcev, ki so jih prevzeli od prejšnjih ruskih lastnikov Term Maribor, pa trenutno dela pod Pohorjem.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Kot dodaja Heler, bo hotel Arena po dolgem času obratoval vse leto; z obiskom so zadovoljni, vračajo se tudi smučarski turisti: »Po številu rezervacij kaže, da je pred nami dobra zima, da bo hotel v naslednjih mesecih dobro zaseden. Hotel posluje dobro skozi vse leto, je dobro zaseden. Sicer pa je vse skupaj v povezavi z dogajanjem, z aktivnostmi v mestu in ko uspemo implementirati vse skupaj dobimo neko pozitivno sliko«. Heler še poudarja, da sta njihova kratkoročna cilja uspešna zimska sezona in otvoritev hotela Piramida: »Potem pa je naš cilj začetek širitve konferenčne dvorane na kapaciteto do 300 gostov in pa gradnjo 10 novih sob. Vsa ta gradbena dela se bodo izvajala v t.i. starem delu hotela Arena«. Za ta 1,9-milijonski projekt so dobili 766 tisoč evrov državnega denarja za vlaganje v nastanitveno turistično infrastrukturo, rok za končanje gradnje pa je v letu 2025.