Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

V industrijski kompleks tovarne Impol v Slovenski Bistrici vsak dan pripelje okoli 90 tovornih vozil, zato so se odločili da pred vhodom postavijo parkirišče za tovornjake.
"Že vrsto let se srečujemo s težavo velikega števila kamionov, ki povzročajo zastoje in gnečo na področju vhoda v industrijski kompleks. Zato smo se odločili, da zgradimo zunanje parkirišče. Seveda smo za to morali pridobiti vsa ustrezna soglasja in dovoljenja," pojasnjuje direktor družbe Impol Infrastruktura Rafko Atelšek.

Parkirišče bo veliko 10.000 kvadratnih metrov, na njem bo prostora za 30 kamionov in 39 osebnih vozil. Celotno povozna in pohodna površina bo asfaltirana. Dovoz na parkirišče bo na koncu Kopališke ulice, ki bo priključena na začetek zahodne obvoznice. Hkrati pa bodo uredili tudi zgornji del Kopališke ulice in ga združili s prvim delom zahodne obvoznice. "Zgradili bomo tudi kolesarsko pot, dovozne steze in vhod na parkirišče avtomatizirali, kar bo pospešilo hitrost vstopa in izstopa, in s tem zmanjšalo prometne zamaške na tem področju," še dodaja Atelšek.

Parkirišča bodo opremljena z lovilci olj, ki bodo preprečevali onesnaževanje potoka Bistrica, za uporabnike parkirišča pa bodo zgrajeni sanitarni prostori. Področje parkirišča bo nadzorovano z video nadzornim sistemom.

Investicija je vredna milijon evrov, dela pa nameravajo končati do konca tega leta.