Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Čeprav je bilo napovedano, da bodo množično testiranje v Slovenski Bistrici opravili šele po novem letu, si je Zdravstveni dom Slovenska Bistrica izboril nekaj dodatnih terminov, saj je epidemiološka slika v občini zelo slaba.

V Slovenski Bistrici na dan opravijo tudi do sto testiranj, delež pozitivnih med njimi pa je zelo velik, na teden beležijo tudi do petsto pozitivnih oseb. Zato je množično testiranje v občini več kot upravičeno in nujno. Najprej je bilo napovedano šele za 4. in 5. januar, a so si v Zdravstvenem domu izborili nekaj dodatnih terminov.

Tako bodo testiranje izvajali že jutri, 24. 12. 2020, med 9. in 15. uro na parkirišču pred staro telovadnico, pojasnjuje direktorica mag. Urška Sedmak: »Ta epidemiološka testiranja se opravljajo na tistih področjih, kjer je epidemiološka slika slaba in pogostost okužb najvišja in Slovenska Bistrica v to skupino zagotovo spada. Računamo na to, da bomo s temi hitrimi testi okužbe odkrili hitreje in pravočasno preprečili širjenje predvsem pri ljudeh, ki ne kažejo tipičnih znakov okužbe. To pomeni, da bomo našli tudi tiste, ki bi jih sicer težko našli

»Testira se lahko kdorkoli, kraj prebivališča ni pomemben. Predhodne prijave na testiranje niso potrebne, s seboj je treba imeti samo osebno izkaznico in kartico zdravstvenega zavarovanja,« še pojasnjuje Sedmakova.

Med čakanjem na vrsto morajo posamezniki upoštevati varnostno razdaljo in obvezno nositi maske.