Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Potem ko se na prvo javno naročilo o letošnjem izvajanju letalske obrambe pred točo na območju SV Slovenije ni prijavil nihče, so nam z Ministrstva za kmetijstvo sporočili, da so pripravili novo javno naročilo -- objavljeno bo v najkrajšem možnem času.

Od vseh 71 občin jih je k javnemu naročilu pristopilo 67, ob njihovem večinskem deležu pa je v proračunu pristojnega ministrstva za izvajanje teh aktivnosti rezerviranih 120 tisoč evrov z davkom. Kot dodajajo na kmetijskem ministrstvu, bo končni znesek znan po končanem novem javnem naročilu, na podlagi katerega bo izbran izvajalec obrambe pred točo.
»Letalski center Maribor se bo absolutno prijavil na razpis za obrambo pred točo. Upamo, da bo ministrstvo upoštevalo, da so se cene povišale in da bo v novem razpisu vsaj malo višji znesek. Da bodo izhajali iz proračunske postavke 120 tisoč evrov, kar pomeni 35 odstotkov in da bodo ostalo, do 100 odstotkov, dale občine. S temi sredstvi bi se nekje v okvirju lanske dejavnosti dalo spraviti sezono pod streho. Seveda ob pogojem, da nam narava ne zagode prevečkrat,« je povedal vodja obrambe pred točo iz Letalskega centra Maribor Darko Kralj.