Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah LGM
Foto: Radio Maribor/Boštjan Lah LGM

Predstava Strahovito govori o dečku Binetu, ki se mora odpraviti v temno klet, kamor mu je pobegnila žoga, in se tam soočiti s strahom. Besedilo sta napisala dramaturginja Ana Duša in režiser Tin Grabnar. "Predstava skuša oblikovati varno zavetje za mlado občinstvo, da skozi strašljivo izkušnjo pridobijo občutek varnosti in so pomirjeni s strahom," pove Tin Grabnar.

Zgodbo o soočanju s strahom teme, kjer se prepletajo svetloba in sence, režiser pripoveduje s pomočjo senčnega gledališča in uporabe diaprojektorjev. "Uporabiti diaprojektorje, ki nam omogočajo kup lutkovnih vragolij, je bila velika fascinacija," še dodaja režiser.

Bogato in zahtevno likovno podobo predstave, ki sloni na 600 sličicah, je oblikovala Zala Koren. Sličice z diaprojektorji na platno prenašata tudi animatorja Uroš Kaurin in Barbara Jamšek. "Predstava je zelo premišljena in zahtevna ter ves čas terja veliko pozornosti in usklajeno sodelovanje," pove Uroš Kaurin.

Dečku Binetu je glas posodil igralec Miha Bezeljak. Avtor glasbe je Mitja Vrhovnik Smrekar, kostume je oblikovala Mojca Bernjak, programer je Borut Savski. Predstava Strahovito je namenjena otrokom, starim pet let in več, dinamična igra senc in svetlobe pa bo navdušila tudi odrasle. Prva ponovitev bo že drevi ob 17. uri, po predstavi pa bo še pogovor z režiserjem Tinom Grabnarjem in dramaturginjo Ano Duša.