Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Približno leto dni po odstopu Lidije Divjak Mirnik z mesta direktorice študentskih domov so zdaj ti končno dobili novo direktorico. Med 14 prijavljenimi, med njimi je bil tudi nekdanji mariborski župan Andrej Fištravec, je bila na nedavni seji senata mariborske univerze izbrana Maja Krajnc Ružič.

Ružičeva je funkcijo vršilke dolžnosti direktorice opravljala že nekaj mesecev, prevzela pa jo je od Mojce Tancer Verboten, ki je sprva nadomestila Divjakovo. Prav ta teden pa ji je senat podal pozitivno mnenje za podelitev 4 letnega mandata. Ružičeva bo tako prejela polna pooblastila za vodenje domov. Načrti, ki jih ima pa so predvsem zagotoviti kakovostno bivanj študentov v Mariboru. V pripravi pa je tudi projekt prenove domov na Tyrševi ulici, vendar je ta projekt odvisen predvsem od sofinanciranja države, saj je ocenjen na približno 6 milijonov evrov. Projektna dokumentacija pa je še v pripravi.

Načrtov pa je še mnogo več, predvsem ima nova direktorica željo izpopolniti dopolnilne vsebine. Tako imajo namen vzpostaviti izposojo električnih koles, avtomobilov, vpeljati iso standarde in ponuditi prazne študentske sobe tudi turistom.