Foto: Občina Duplek
Foto: Občina Duplek

Na južni strani Osnovne šole Duplek – ob športni dvorani – z mesečnim zamikom končujejo gradnjo nogometnega igrišča z umetno travo. Več kot pol milijona evrov vreden projekt bo uporabnikom na voljo že avgusta, slavnostno odprtje pa načrtujejo po začetku novega šolskega leta.

Novo igrišče za športno dvorano v Spodnjem Dupleku, kjer je bilo v preteklosti travnato pomožno igrišče, je namenjeno mlajšim selekcijam in članski vrsti NK Duplek in rekreativcem. »To je prvo igrišče z umetno travo v naši občini. To je neke vrste pomožno igrišče glavnega igrišča v Spodnjem Dupleku, ki bo zagotovo pripomoglo mlajšim generacijam za izvajanje vseh treningov in vseh številnih ekip, ki jih ima NK Duplek«, je pojasnil župan občine Duplek Mitja Horvat in dodal, da bo 534 tisoč evrov vredna novost dopolnila tamkajšnji športni park, prava podoba igrišča pa bo vidna že kmalu: »Glede na to, da smo že v neki sklepni fazi, mislim, da bomo v že v prihodnjem tednu položili travo, zdaj pa se izvajalci trudijo, da čim bolj zravnajo teren in pripravijo podlago za polaganje trave«.

Foto: Občina Duplek
Foto: Občina Duplek

Umetna, okoljskim vplivom manj izpostavljena zelenica, bo omogočala večjo pogostost uporabe, ograjeno igrišče, veliko 80 krat 50 metrov, bo tudi osvetljeno. Del projekta pa je še: »Manjša tribuna za gledalce in pa 60-metrska tekalna steza. Zagotovo je vse skupaj velika pridobitev tudi za učence, ki bodo lahko izvajali vadbo«, je še pojasnil dupleški župan. Nova športna infrastruktura bo predvidoma nared v začetku avgusta, pridobitev pa bodo uradno predali namenu septembra, ko se šolarji vrnejo k pouku.