Foto: Radio Maribor/Občina Pesnica
Foto: Radio Maribor/Občina Pesnica

Ob starem obstoječem igrišču ob Osnovni šoli Pesnica so zdaj zgradili še novo. To ima podlago iz tartana in razsvetljavo, ki omogoča uporabo športnih površin tudi zvečer in ponoči. Novosti pa je še več. Župan Gregor Žmak: "Zraven se je naredila tudi urbana oprema, koši za smeti, pitniki, visoke grede. Naredili smo tudi štiri igrala s peskovnikom in novo ograjo."

Sicer pa gre za igrišče s širšim namenom. Zato so naložbo izvedli pod imenom »Razgibajmo se«. Gregor Žmak: "V sklopu tega projekta smo želeli izboljšati pogoje za izvedbo predšolskih in šolskih programov. Izboljšati smo želeli tudi pogoje za izvedbo športnih prireditev in dogodkov. Predvsem pa smo želeli izboljšati pogoje za športno aktivnost vseh prebivalcev občine."

S tem projektom si v občini želijo tudi omejiti odseljevanje in vzpodbuditi priseljevanje. Vrednost celotne investicije je 75 tisoč evrov, od tega bodo približno polovico denarja dobili od Evropske unije. Ni pa to edini s športom povezan projekt v občini. Tako so prav zdaj v postopku ureditve športnega parka v Pesnici. Tam bo t. i. kolo-park oz. "pumptrack". Poleg bo tudi spust po žici oz. "zipline", plezala in zunanji fitnes. V Jarenini pa so postavili novo igrišče z umetno travo in novo ograjo.