Foto: Radio Maribor/UGM
Foto: Radio Maribor/UGM

V Umetnostni galeriji Maribor tudi v času poletnih počitnic organizirajo ustvarjalne delavnice za otroke, kjer lahko najmlajši na njim privlačen in zabaven način spoznavajo likovno umetnost, ustvarjajo in se družijo.

Počitnice v galeriji, kot se imenujejo ustvarjalne delavnice za otroke med tretjim in devetim letom starosti, so počitniško nadaljevanje rednih izobraževalnih programov, ki jih skozi celo leto pripravljajo v mariborski galeriji. Delavnice so tudi letos dobro obiskane, pojasnjuje vodja pedagoških programov Brigita Strnad ter poudarja pomen zgodnjega soočanja mladih z galerijo in likovno umetnostjo: "Predvsem stremimo k temu, da otroci spoznavajo likovno umetnost, si ogledujejo slike, kiparska dela in druge umetnine ter ob tem izražajo svoje poglede, ideje, razmišljana. Seveda pa spoznavanje z umetnostjo poteka na zabaven, njim primeren način skozi igro."

Otroci zelo radi ustvarjajo, se družijo in spoznavajo nove prijatelje in vse to jim v galeriji omogočajo, zato so otroci navdušeni, tudi 6-letni David, ki poznavalsko pove: "Zelo mi je všeč, da si ogledujemo slike, so prave, umetniške slike, ki so zelo lepe."

Že svojega tretjega vnuka je to poletje v galerijo pripeljala babica Irena in dodaja: "Mladi se naučijo prepoznavati lepo, ustvarjajo pod vodstvom pedagogov in se družijo z vrstniki. Staršem zelo priporočam, izkoristijo priložnost, ki jo v času počitnic ponuja mariborska galerija."

Za poletno ustvarjalno delavnico v mariborski galeriji, ki jo organizirajo ob torkih med 10. in 13. uro, je treba odšteti 5 evrov, otroci v tem času dobijo tudi malico.