Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Poročali smo, da je veletrgovec z zdravili, družba Salus, odstopila od nakupa mariborskega Farmadenta, mariborska in preostale okoliške občine pa so ostale brez več kot 8,4 milijonske kupnine. V četrtek se bodo predstavniki vseh solastnikov sestali na usklajevalnem sestanku, na katerem bodo govorili o prihodnosti Farmadenta, kmalu pa bi lahko družba dobila tudi novo poslovodstvo.

Predsednica Nadzornega sveta Farmadenta, hkrati tudi vodja Urada za finance na mariborski občini, Mateja Cekić , je pojasnila, da je družba tudi leto 2023 končala v rdečih številkah: «Poslovni izid v letu 2023 bo negativen. Farmadent ima še rezerve iz dobička preteklih let in dokler te izgube ne najedajo osnovnega kapitala družba lahko posluje. Seveda pa je to odvisno tudi od likvidnosti, kako se bodo začeli dobavitelji obnašati zdaj«.

O prihodnosti, tudi o morebitni nadaljnji prodaji družbe, bodo v četrtek spregovorili lastniki, možnih scenarijev pa je več. »Eno je, da se prodaja lahko ponovi, drugo je, da se iščejo neki novi modeli poslovanja ali neki novi produkti. Ena izmed variant je tudi, da se neko premoženje odproda, da se odproda naložba Gopharm. To je vse hipotetično, odločili pa se bodo lastniki skupaj vodstvom družbe«. Ob vprašanjih o odgovornosti nekdanje uprave Farmadenta in izigravanju Salusa, ki tudi po odstopu od kupoprodajne pogodbe, ostaja v igri za nakup, je bila Cekićeva zelo zadržana. Potrdila pa je, da je v Farmadentu zaposlenih 48 ljudi, po odstopu Jurija Pivke pa trenutno teče postopek za izbiro novega direktorja: »Prijavljene imamo štiri kandidate, ki izpolnjujejo vse pogoje. Z njimi so bili že opravljeni razgovori«. Do imenovanja nove uprave oziroma najkasneje do 29-ega februarja družbo sicer vodi Jelka Kolmanič, svetnica liste Arsenovič za Maribor.