Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Nekaj prebivalcev ob cesti Ptuj-Ormož se je danes/včeraj znova zbralo na protestu, ki je tokrat potekal na dveh lokacijah; v Cvetkovcih pri Ormožu in Spuhlji pri Ptuju. Zahtevali pa so, naj se kar najhitreje začne gradnja t. i. ptujske obvoznice.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Ljudje, ki živijo ob tej izredno prometni cesti med Ptujem in Ormožem imajo dovolj obljub. Želijo si, da se cesta, ki vodi skozi mnoga strnjena naselja razbremeni takoj. Krajan Branko Žnidarič je povedal, da je najhuje ponoči, ko zaradi težkih tovornjakov ne morejo spati. Podnevi pa imajo težave pri prečkanju ceste, s smogom in smradom.

Nad trenutnim stanjem pa so razočarani tudi tisti, ki se dnevno vozijo po tej cesti. Slavko Kosi iz Ormoža pravi, da za vožnjo do Ptuja potrebuje več časa kot za vožnjo s Ptuja do Ljubljane. Pravi, da je to nedopustno in da se mora nujno začeti graditi obvoznica.

Tudi nedaven ukrep preusmerjanja prometa in obljuba o 70 odstotnem zmanjšanju tovornega prometa po besedah okoliških prebivalcev ni bil uspešen. Zato je zdaj, kot pravi organizator protesta Vlado Venta, njihova zahteva jasna: "Mi imamo veljavno gradbeno dovoljenje od Ormoža do Gorišnice. Jutri se lahko začne delo. Od Gorišnice pa do Markovcev pa so zemljišča odkupljena, na gradbeno dovoljenje pa se še čaka. Zato zahtevamo, da se začne gradnja te ceste, takoj!"

Zadeva pa se znova zapleta in prestavlja, saj je v izdelavi še ena študija variant, ki naj bi bila končana šele jeseni 2021.