Foto: Jaka Dobaj Kovačevič TV Maribor
Foto: Jaka Dobaj Kovačevič TV Maribor

Na Mariborskem otoku se končuje prva faza obnove edinega letnega kopališča v mestu. Po zagotovilih izvajalca del, podjetja Senmed, ga bodo odprli ob koncu šolskega leta, žal pa nova kopalna sezona prinaša tudi višje cene vstopnic.

Prvi del prenove kopališča Mariborski otok – ureditev lesenih ploščadi ob bazenih in obnova sanitarij in avle v glavni kopališki stavbi – je v sklepni fazi; projekt, ocenjen na skoraj 775 tisoč evrov, naj bi bil po besedah podžupana Sama Petra Medveda končan pravočasno:« »Seveda so težave, tako s kadri, v maju pa tudi z zelo neugodnim vremenom. Ampak po zagotovilih izvajalca del delajo vse, da bodo končali do kopalne sezone, ki naj bi se začela ob koncu šolskega leta«.

Foto: Jaka Dobaj Kovačevič TV Maribor
Foto: Jaka Dobaj Kovačevič TV Maribor

Mariborski otok naj bi vrata odprl med 23. in 25. junijem, kopanje pa bo dražje. Dnevna karta bo stala 6 evrov in pol, prej 5, mladina in upokojenci pa bodo morali odšteti 50 centov več oziroma 4 evre in pol. Podžupan dodaja, da kljub drugačnim napovedim režim pri vstopu ostaja enak: »Zaradi tega, ker je dodatno treba nabaviti še kontrolo dostopa. Prihodnje leto bo dostop na otok prost in bo vhod na kopališče skozi objekt, kopališče pa bo tudi ograjeno«. Načrtujejo tudi ureditev velikega parkirišča pred mostom, sicer pa bo med sezono do kopališča vozil mestni avtobus. »Podoba kopališča bo popolnoma spremenjena in veliko bolj primerna, bolj prijetna za kopalce in pričakujemo tudi lep obisk. In upam, da se dela čimprej končajo,« še dodaja Samo Peter Medved.

Prvo fazo obnove Mariborskega otoka, ki naj bi ji jeseni sledila druga, izvaja mariborsko podjetje Senmed, ki hkrati končuje tudi projekt gradnje ogrevalne atletske steze in obnovo tribune na Poljanah. To podjetje je odgovorno tudi za sporno obnovo mostu na Mariborski otok; na odgovor, ali je odpravilo vse pomanjkljivosti – pohodno površino in pletivo na ograjah –, še čakamo.