32000 kvadratnih metrov velik logistični center, ki ga bo ob industrijski coni občine Hoče Slivnica kmalu začelo graditi podjetje Go Asset, bo upravljalo podjetje Saubermacher. Tokrat ne bo šlo za smeti, ampak za logistično podporo drugim podjetjem in skladiščenje materialov, surovin in gotovih izdelkov.

Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Na začetku upravljanja bo Saubermacher Outsourcing s približno tretjino prostora logističnega centra nudil podporo podjetjema Henkel in Unior. Direktor Matej Blažič: "Henekl ima v Mariboru drugi največji proizvodni obrat za proizvodnjo kozmetičnih izdelkov in za njih bomo izvajali skladiščenje vseh materialov, pol izdelkov in oskrbovali njihovo proizvodnjo. Druga stranka je pa Unior, za njihov program ročnega orodja bomo skladiščili nekaj gotovih izdelkov, nekaj materialov in pa tudi izvajali storitve montaže teh izdelkov."

Blažič ob tem zagotavlja, da ne bo šlo za smeti, s čimer mnogi povezujejo podjetje Saubermacher: "Tukaj bomo ustanovili sodoben logistični center, odpadkov pa ne bomo skladiščili tukaj."

Bo pa se po besedah Blažiča povečala frekvenca tovornih vozil: "Dnevno bo vozilo med 40 in 60 tovornih vozil v smer proizvodnje v Henklu in pa tudi vsi dobavitelji bodo sem prevaži material. Zato tudi razmišljamo o morebitni uporabi hibridnih in električnih vozil."

Tudi zato občina vzpostavlja novo navezavo med obvoznico in cono. Župan Marko Soršak: "Cesta je potrebna, kdorkoli se tu vozi med prometno konico, lahko vidi, da prihaja do večjih zastojev."

Predvidoma pa bodo za razbremenitev prometa uredili še Miklavško cesto v coni in na koncu te vzpostavili krožišče. V coni namreč ta čas gradijo dva logistična centra, kmalu pa bodo začeli tudi graditi že omenjenega, največjega. Potrebe so namreč velike, saj kot pravi Blažič v podjetju Saubermacher računajo, da bodo v kratkem kapacitete logističnega centra, ki bo zaposloval 30 ljudi, zapolnili. Matej Blažič: "Potreba po skladiščenji v tem delu je ogromna, zato sem prepričan, da bomo v kratkem času zasedli celi objekt." Zato pričakujejo, da ga bodo hitro tudi širili.