Foto: Promocijsko gradivo/Bojan Brumec
Foto: Promocijsko gradivo/Bojan Brumec

Na včerajšnji seji slovenskobistriškega občinskega sveta so svetniki potrdili zaključni račun občinskega proračuna in obsodili primer nestrpnega in provokativnega delovanja Štajerske varde na območju Slovenske Bistrice ter vladi naložili pobudo za čimprejšnji sprejem zakonodaje s tega področja.

Bistriški občinski svetniki so se seznanili s sprejetimi ukrepi štaba civilne zaščite v času epidemije in ob tem potrdili dva sklepa, pojasnjuje župan dr. Ivan Žagar: »Svetniki so potrdili oprostitev plačila najemnin za občinske poslovne prostore tistim, ki med epidemijo niso mogli poslovati. Potrdili pa so tudi pobudo, da z odprtjem novega mestnega kopališča, ta bo predvidoma konec meseca, vsem Bistričanom ne bo treba plačevati vstopnine

Sprejeli so tudi sklep dopolnjenega letnega načrta razpolaganja z nepremičninami za letos, se seznanili s poslovanjem bistriške Komunale, ki je lani poslovala pozitivno, potrdili pa so tudi predinvesticijsko zasnovo in program za obnovo športne dvorane in novega Plezalnega centra ter gradnjo cest in kolesarskih poti: »Tako bodo na relaciji Slovenska Bistrica – železniška postaja Črešnjevec oziroma Slovenska Bistrica uredili novo kolesarsko stezo, za katero si bodo prizadevali pridobiti sredstva iz državnih skladov,« je razložil župan.

Imenovali so tudi predstavnike v svet Zavoda Lekarna, Zavoda za šport in Javnega sklada za ljubiteljske dejavnosti ter za največ eno leto potrdili Tomaža Repnika za v. d. direktorja Razvojno informacijskega centra Slovenska Bistrica.