Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Poročali smo že, da bo novo mariborsko krožišče Streliška cesta-Kardeljeva predano v promet v celoti konec maja ali mesec dni kasneje, kot je bilo prvotno predvideno, z mariborske občine pa so nam danes potrdili, da se odmika tudi napovedano predčasno delno odprtje, to je odprtje povezave v smeri Streliške ceste. Do konca aprila zagotovo še ne bo sproščena, novi datum pa je okrog 15. maja.

Mariborski voznice in vozniki, ki se morajo zaradi zaprtosti Streliške ceste že več mesecev voziti po obvoznih poteh, bodo morali počakati še do srede maja.
»Res je bilo rečeno, da promet sproščen do konca aprila, vendar je bilo žal v aprilu veliko deževnih dni, zaradi česar je prišlo do zamika pri asfaltiranju. Kot je videti na terenu so bila asfalterska dela končana včeraj, zdaj pa je potrebno narediti še talno in vertikalo signalizacijo, kar pomeni, da lahko zagotovimo, da bo stekel promet po Streliški cesti v smeri vzhod- zahod okrog 15. maja, potrudili se bomo, da bo to pred vikendom, 12. maja«, pojasnjuje vodja mariborskega Urada za komunalo Suzana Fras in zatrjuje, da gre za zadnjo spremembo časovnice: »Celoten projekt se ne bo premaknil terminsko, kar pomeni, da bodo vsa dela končana do konca maja«.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Vse udeležence v prometu pa Suzana Fras ob tem prosi za razumevanje in strpnost: »Prosimo tudi, da ne uporabljajo bližnjic v smeri Staneta Severja in Knafelčeve in da upoštevajo označene obvoze. Ob tem naj bodo previdni pri vožnji v naselju, še posebej v bližini šol«, še dodaja vodja mariborskega Urada za komunalo . In dosledno naj upoštevajo tudi prometne znake, ki prepovedujejo vožnjo po gradbišču.