Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Potem ko je minuli teden vodenje občinskega Urada za šport prevzel Darko Zarič, je danes petletni mandat nastopil novi direktor Športnih objektov Maribor Tadej Mežnar. V javnem zavodu je sicer zaposlen že skoraj sedem let, kratkoročno pa je v ospredju njegove vizije sanacija – tako objektov kot tudi poslovanja Športnih objektov Maribor.

Novi direktor javnega zavoda je danes že opravil nekaj pogovorov z zaposlenimi, nasprotovanje njegovemu imenovanju pa naj bi se poleglo. Tadej Mežnar poudarja, da vsi zastavljeni projekti, od severnega in južnega podtribunja v Ljudskem vrtu do sanacije srednjega bazena v Pristanu, potekajo v skladu s časovnico; v prihodnje jih čaka še obnova zahodne tribune v Ljudskem vrtu, glede Mariborskega otoka pa izpostavlja, da bodo pred sezono opravili le nujna dela.

Med željami je tudi dodatna teniška dvorana na Braniku, v teku pa so pripravljalna dela za energetsko sanacijo Dvorane Tabor in Ledne dvorane. Doreči bo treba tudi usodo kamniškega hipodroma, ki je zastarel; tarejo pa ga tudi nesoglasja med društvi in uporabniki.

Kadrovsko pa kljub podhranjenosti do konca sanacijskega programa leta 2021 ni pričakovati večjih premikov. Primopredaja z dolgoletnim direktorjem Antonom Knezom, ki ostaja v zavodu, poteka korektno, v kratkem pa se bo novi direktor predstavil tudi 60-članskemu kolektivu.