Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Ob mahajočih repkih je bilo tudi nekaj glasnega veselja ob odprtju namenskega prostora za zabavo in socializacijo za kužke. Tudi lastniki pa so z novo pridobitvijo v mestu zadovoljni, kot so nam povedali, je mesto takšen park dolgo potrebovalo, saj je to odličen prostor za socializacijo psov.

Gre za na dva dela 10 metrov širok in 100 metrov dolg prostor za male in velike pse. Predstavnica mestne občine Maribor Neva Pipan pa še dodaja: "Uredili smo tudi javno razsvetljavo, park je opremljen s pitniki, klopmi, prav tako s tuneli za igro psov." Tam so tudi koši za odpadke in vrečkami za iztrebke. Upravlja pa ga mariborska Snaga.

Naložba je vredna 71 tisoč evrov, nastala pa je predvsem na željo lastnikov psov. Župan Saša Arsenovič ob tem poudarja: "Zelo sem vesel, da tisto, kar si ljudje želijo, tudi izvedemo. Ta ideja je bila v prostoru prisotna že 25 let. 2015 je bil pasji park tudi izglasovan na glasovanju za participativni proračun, zato sem res vesel, da smo ga zdaj tudi naredili."

Med pobudniki projekta so bili tudi v listi kolesarjev in pešcev, kjer predvsem upajo, da bo mesto tovrstnih parkov dobilo še več. Josip Rotar: "Tak primer dobre prakse rabimo, da se potem lahko tovrstni parki tudi širijo po mestu!"

Še to; park je odprt 24 ur na dan, pristojni pa upajo, da bodo uporabniki zanj tudi lepo skrbeli.