Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Skoraj 6500 volilnih upravičenk in upravičencev v občini Rače - Fram bo v nedeljo izbiralo nadomestnega župana. Za skoraj polni – 3 in pol letni mandat – se potegujeta dva neodvisna kandidata, Samo Rajšp in Drago Cesar. Oba poudarjata, da se bosta zavzemala za nadaljevanje že začrtanih projektov.

Po smrti Branka Ledineka, ki je županoval od leta 1997, minule mesece občino Rače - Fram vodi podžupan Sebastijan Soršak. Slednji je presenetljivo umaknil že vloženo kandidaturo, zato sta v boju za nadomestni županski mandat le še dva kandidata. Tako Samo Rajšp kot Drago Cesar kandidirata s podpisi volivcev, politično pa sta nepopisan list. »Zakaj kandidatura za župana? V občinski upravi delam že približno 16 let in želim si, da občino v tej smeri vodimo tudi naprej«, poudarja Rajšp, razloge za vstop v župansko tekmo pa takole razkriva Cesar: »Naša občina je lepa občina, ljudje so prijazni. Želim nekaj za njih narediti, jim nekaj vrniti za to sprejetost. Pa mislim, da imamo kar nekaj svežih idej«.

Rajšp poudarja, da ima podporo vseh šestih strank oziroma list v občinskem svetu, Cesar se bo s političnimi akterji dogovarjal po volitvah. Osrednji cilji pa sovpadajo z načrti nekdanjega vodstva in željami občank in občanov. »To je prvo podvoz na železniški postaji v Račah. Ker tukaj vedno čakamo«, so v en glas dejali anketiranci v Račah. Za realizacijo dolgo pričakovane investicije se bosta v primeru zmage zavzemala oba kandidata, podpirata pa tudi gradnjo nadvoza čez avtocesto. In še: »Najbolj poudarjam umiritev prometa v okolici vrtcev in šol, naslednji moj poudarek je na pediatrični ambulanti«, izpostavlja 67-letni Drago Cesar, njegov protikandidat, 47-letni Samo Rajšp pa našteje še nekaj že znanih projektov: »Moramo v kratkem izvesti širitev vrtca v Framu in dograditev šol v Framu in v Račah, več moramo posvetiti zdravstvu«. Med že začrtanimi investicijami je tudi nadgradnja zdravstvenega doma v Račah, želja mnogih pa tudi dom za starejše. Ob tem pa si občani želijo, da občina Rače - Fram, kamor se priseljuje vse več mladim družin, ostane ljudem prijazna in razvojno naravnana.

Soočenje kandidatov za nadomestnega župana občine Rače - Fram!!!!!!

Soočenje kandidatov v občini Rače - Fram