Foto: Oglasno sporočilo/DUTB
Foto: Oglasno sporočilo/DUTB

Opolnoči se izteče rok za prijavo na sredino elektronsko javno dražbo za nakup Wellness hotela Arena na Snežnem stadionu pod Pohorjem, ki ga za izklicno ceno dobra dva milijona evrov plus davek prodaja Družba za upravljanje terjatev bank. S slabe banke pa so sporočili, da se je pred dnevi uspešno končala dražba apartmajskega objekta Pohorske terase. Podrobnosti bodo razkrili ob koncu prodajnega postopka.

Hotel Arena, nekdaj v lasti Športnega centra Pohorje, je slaba banka doslej prodajala z zavezujočim zbiranjem ponudb. Kot so zapisali, pa so zaradi povečanega interesa za 27. oktober ob 13-ih razpisali elektronsko javno dražbo z izklicno ceno 2,125 milijona evrov in 22-odstotni davek. Koliko prijav so prejeli, ni znano, rok za plačilo 50 tisoč evrov varščine za novi del hotela Arena z 39-imi sobami, velnes in starejši Hotel Arena z 20-imi sobami ter pripadajoče zemljišče pa se izteče opolnoči. Ivo Filipović, ki ima najemno pogodbo z DUTB do konca januarja, je poudaril, da o prijavi še razmišlja; mariborska občina je interes za nakup zanikala, morebitnega kupca pa ob kupnini čaka še obnova starega dela hotela, kjer so v času Zlate lisice tudi komentatorske kabine. Predsednik Kooperative hotelirjev Vasja Ilešič poudarja: »Seveda je velika želja tudi vse ostalih, ki tukaj ustvarjamo, da se najdejo lastniki z dolgoročno vizijo v turizmu«. Ilešiča veseli, da je interes tudi za nakup apartmajskega objekta Pohorske terase na Pohorju. Kot rečeno, je dražba uspela, prodajni postopek za 30 apartmajev, prav toliko shramb in 24 garažnih parkirnih prostorov, z izklicno neto ceno 1,4 milijona evrov, pa po odgovoru slabe banke še ni končan.

Kdaj bo vrata ponovno odprl hotel Habakuk?

Predsednik Kooperative hotelirjev ob tem še poudarja, da je ob resnih novih lastnikih pomembno tudi ponovno odprtje hotela Habakuk: »Maribor potrebuje en pet zvezdični hotel, kajti imamo tudi dogodke, ki so temu primerni in povpraševanje za skupine. In bila to tista dodana vrednost mesta Maribor«. Obnova slednjega bi se morala končati lani decembra, neuradno pa naj bi se to zgodilo šele prihodnjo pomlad. Na odziv medijsko nedostopnih ruskih lastnikov družb Term Maribor in HBP d.o.o. še čakamo, prav tako ostaja neodgovorjeno vprašanje, ali so še zmeraj na prodaj mestni hoteli Orel, Piramida in Uni.