Foto: BoBo
Foto: BoBo

Iz mariborske Surovine so sporočili, da so s pomočjo gasilcev in zaposlenih sinoči ob 19-ih končali intervencijo po požaru, ki je izbruhnil v obratu za zbiranje in predelovanje odpadkov na Teznu. Na kraju dogodka pa je požarna straža. Mariborska Snaga pa uporabnike zbirnega centra v Lahovi ulici obvešča, da bo zaradi omejenega dostopa, center na Teznu, do vključno 8. marca, zaprt.

Direktor Surovine Jure Fišer nam je dopoldne pojasnil, da je v obratu v Lahovi ulici požarna straža, še zmeraj pa ni znana končna škoda, ki so jo sicer policisti neuradno ocenili na 3 milijone evrov. »Težko je ocenjevat škodo, ker ne vemo, ali je prišlo še do kakšnih poškodb na drugih objektih. Ampak hala je v celoti uničena«.
Fišer obljublja, da bodo ob sanaciji skladišča poskrbeli tudi za poplačilo škode stroškov družbam v neposredni okolici, kot so storili že v preteklosti. »Vsa zavarovanja imamo urejena, s sosedi pa zelo dobro sodelujemo«.

Strah pred novim požarom in jeza prebivalcev pa ostajata. Ob peticiji na spletu Tezenčani imamo dovolj, skupaj smo močnejši, predsednik tamkajšnje mestne četrti Robert Pungerl pa opozarja: »Tudi drugače nastaja neznosen smrad, zaredijo se glodalci, zato imajo prebivalci v neposredni bližini težave tudi sicer, ne le ob požarih«, še dodaja Pungerl. Prvi mož Surovine odgovarja, da družba »skrbi za redno dezinfekcijo in deratizacijo, v nadaljevanju delovanja pa bodo poskrbeli tudi za dodatno požarno varnost. V skladu z zakonodajo bodo v doglednem času poskrbeli za gradnjo novih objektov, zato da bi se vsi procesi odvijali znotraj proizvodnih hal«.