Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Na regionalni cesti Ruše – Puščava poteka rekonstrukcija opornih in podpornih konstrukcij ter mostu čez hudournik pri Fali. Promet je za vozila do treh ton in pol in mini šolski avtobus trenutno urejen izmenično enosmerno.

»V prihodnjem tednu, med 15. in 19. januarjem 2024, bo potekala namestitev začasnega montažnega mostu Mabey, ki bo omogočal prevoznost ceste do zaključka gradbenih del. Zaradi tega bo od ponedeljka od 7. ure naprej in do petka, do 17. ure, vzpostavljena popolna zapora za ves promet. Obvoz v času popolne zapore ter za vsa ostala vozila nad 3,5 tone (do zaključka gradbenih del) poteka po regionalni cesti R3-701, odsek 1279 Ruta–Pesek in glavni cesti G1-1, odsek 0245 Ruta–Maribor (Koroški most) ter regionalni cesti R2-435, odsek 1439 Ruše–Selnica«, so pojasnili na Direkciji RS za infrastrukturo.

Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Omenjena prometna povezava je sicer pomembna predvsem za občane Lovrenca na Pohorju, ki bodo morali prihodnje dni na poti do Ruš uporabiti obvozno pot čez Selnico ob Dravi. Občani so s popolno zaporo večinoma seznanjeni, ob tem pa poudarjajo, da je sanacija nujno potrebna. Z direkcije za infrastrukturo so še sporočili, da bo po namestitvi začasnega mostu ponovno vzpostavljen izmenično enosmerni promet, za vozila nad tremi tonami in pol ( z izjemo mini šolskega avtobusa ) bo pa še vedno veljala popolna zapora vse do konca del, kar naj bi se predvidoma zgodilo do konca leta. Vrednost naložbe znaša 2,9 milijona evrov, v celoti pa jih bo zagotovila Direkcija za infrastrukturo.