Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Dopoldne smo obiskali tri črpalke največjih slovenskih naftnih podjetij v neposredni bližini Pekrske gorce. Ena je zaradi pomanjkanja bencina in dizelskega goriva samevala, na preostalih dveh, kjer so imeli dovolj zaloge, pa so se vile kolone čakajočih pred jutrišnjo podražitvijo goriva.

Naša prva dopoldanska postaja je bila črpalka družbe OMV, le streljaj od RTV centra. Vozniki so naleteli na obvestilo, da je pri njih zmanjkalo tako dizelskega goriva kot neosvinčenega 95-oktanskega bencina – neuradno so pričakovali dve cistern z gorivom, snemanja ankete in slikanja pa nam v skladu s politiko podjetja niso dovolili.

Odzivi voznikov različni

Na bližnjih črpalkah MOL in Petrol, kjer so imeli še dovolj goriva, zaposleni v skladu z navodili izjav prav tako niso dali, smo pa lahko posneli anketo med številnimi čakajočimi. Odzivi so bili različni. ⬇️⬇️⬇️KLIK⬇️⬇️⬇️

Aktualno na Radiu Maribor

Minister Han: "Goriva je dovolj"

Sicer pa je gospodarski minister Matjaž Han danes zagotovil, da je v blagovnih rezervah dovolj goriva, zato so bojazni, da bi ga zmanjkalo, odveč. Razlog za motnje pri preskrbi z gorivom so po ministrovem mnenju logistične težave distributerjev, ki se pred pričakovano novo podražitvijo očitno niso dobro pripravili na vnovičen naval na bencinske servise. Kakšne bodo nove cene naftnih derivatov, naj bi bilo znano ob 17.00. Cene na bencinskih servisih ob avtocestah se bodo od jutri naprej oblikovale prosto, drugod pa jih bo država še naprej regulirala. Tržni inšpektorji pri distributerjih preverjajo prodajo in zaloge goriv ter morebitno zavajanje potrošnikov.