Foto: Radio Maribor/Damjan Švarc
Foto: Radio Maribor/Damjan Švarc

Dramski ansambel mariborskega gledališča bo v nedeljo, ob 20. uri, v virtualnem okolju premierno predstavil najbolj znano ljubezensko zgodbo vseh časov Romeo in Julija. Večno aktualno Shakespearovo tragedijo o ljubezni in sovraštvu je v sodobni gledališki formi na oder postavil umetniški direktor Drame SNG MB in režiser Aleksandar Popovski. Predstavo si bo mogoče ogledati na spletni strani mariborske Drame, vstopnice zanjo pa je mogoče kupiti na spletni strani gledališča.

Tragično ljubezensko zgodbo med Romeom in Julijo velikega Willama Shakespeara uprizarja mariborska Drama tretjič po 70 letih premora. Umetniški direktor Drame in režiser sodobne baletno-dramske uprizoritve Aleksandar Popovski je idejo o uprizoritvi vsem znane ljubezenske zgodbe razvijal že dolgo in tako nastala je sodobna predstava. » Predstava se začne z baletom, gibom, ki upodablja konflikt, ljubezenski del sem upodobil z muzikalom, konec predstave pa je dramski. V času, ki ga znova zaznamuje nestrpnost, nasilje in sovraštvo, in ko sebe in svet vse bolj doživljamo skozi strah, ki se je naselil v našo družbo, je predstava o ljubezni še bolj pomembna", je prepričan Aleksandar Popovski.

V naslovnih vlogah Romea in Julije nastopata mlada Žan Koprivnik in Julija Klavžar, nova članica dramskega ansambla. » Predstavo doživljam kot nek poskus novega branja Shakespeara, je sodobna, sveža in mladostna«, je prepričan Žan Koprivnik.

Uprizoritev prinaša tudi svež jezik in sodobno vizualno podobo, ki jo je oblikoval mednarodno priznani scenograf Sven Jonke. Avtorica kostumov je Jelena Proković, skladatelj Marjan Nečak je napisal glasbo. Dramaturginja Nina Kuclar Stiković je s Popovskim soavtorica priredbe besedila, koreograf je Žigan Krajnčan.

Sodobno predstavo Romeo in Julija mariborske Drame bo po premieri v virtualnem okolju mogoče videti tudi v živo v gledališki dvorani, vendar šele, ko bodo gledališča lahko znova odprla vrata.