Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

V Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica so do zdaj za cepljenje proti covid-19 porabili že 5577 odmerkov cepiva. Ta teden imajo na voljo skoraj 600 odmerkov cepiva Pfizer in 200 odmerkov cepiva AstraZeneca.

Cepljenje je organizirano v kontejnerju za Zdravstvenim domom, čakalnico pa so uredili v šotoru. Za zdaj poteka nemoteno, saj vsak dan cepijo okoli 200 ljudi. Direktorica Zdravstvenega doma Slovenska Bistrica mag. Urška Sedmak: "Do petka, 2. aprila, smo v Zdravstvenem domu Slovenska Bistrica porabili 5577 odmerkov cepiva, z enim odmerkom je bilo cepljenih 4.083, z dvema pa 1.494 občanov."

V skladu z Nacionalno strategijo cepljenja je starostna meja za cepljene proti covid-19 nad 60 let. V prihodnjih dneh v bistriškem Zdravstvenem domu pričakujejo večjo količino cepiva, zato bo cepljenje občanov potekalo pospešeno. "Ta teden bomo predvidoma prejeli 600 odmerkov cepiva Pfizer, ki je namenjeno predvsem starejšim od 70 let, in 200 odmerkov cepiva AstraZeneca, ki so namenjeni starejšim od 65 let," še pojasnjuje Sedmakova in dodaja, da se je za cepljenje treba prijaviti pri svojem osebnem zdravniku, kjer bodo občani dobili tudi vse potrebne informacije. Seveda pa bodo spremljali odločitve EME, NIJZ in ministrstva o morebitnem umiku cepiva AstraZeneca.