Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik
Zdravstveni doma Adolfa Drolca Maribor Foto: Radio Maribor/Bratko Zavrnik

Tudi rezultati včerajšnjih testiranj zaposlenih v Zdravstvenem domu Adolfa Drolca v Mariboru, kjer je prejšnji teden med zaposlenimi izbruhnil koronavirus, niso potrdili nobene okužbe. Tako je že tretji dan zapored. Testiranja med zaposlenimi bodo nadaljevali tudi v prihodnjih dneh. Ves čas testirajo tudi bolnike na vstopni točki, kjer testirajo bolnike, ki jih napotijo zdravniki, in tudi samoplačnike.

Vstopna točka za covid 19 je že nekaj mesecev na območju zdravstvene postaje Tezno v Mariboru. Bolnike tja napotujejo zdravniki, precej je tudi samoplačniških testiranj. Pomočnik direktorja Zdravstvenega doma Aleksander Jus pa nam je pojasnil, da vsakodnevno testirajo več kot 100 občanov. Testirajo tudi samoplačnike, ki potrebujejo negativen test za prehod državne meje. Takšnih je dnevno približno 15. Testiranje stane 93 evrov. Pred samoplačniškim testiranjem pa se je treba najaviti po telefonu. Ljudi namreč naročajo na točne termine testiranja, saj se želijo izogniti prenosom okužb med čakajočimi.

Sicer pa na covid točki na Teznem, za osebe s sumom na koronavirus, izvajajo tudi druge zdravstvene dejavnosti. Tako opravljajo testiranja za otroke in odrasle, ginekološke preglede in zobozdravstvene storitve pri osebah s sumom na koronavirus. Prav tako izvajajo klasične zdravniške preglede bolnikov, pri katerih obstaja sum na koronavirus, vendar gre za druge bolezni, ki jih je mogoče zdraviti.