Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Mariborski študentski domovi se podajajo novim izzivom naproti, čeprav imajo še vedno začasno vodstvo. Načrtujejo namreč večje investicije in tudi nekaj inovativnih projektov.

Do razpisa za direktorja študentskih domov, več kot pol leta po odstopu prejšnje direktorice, še zmeraj ni prišlo. Razlog za to naj bi bila nova sistematizacija tega delovnega mesta, ki pa jo mora potrditi tudi ministrstvo za šolstvo. Študentske domove zato zdaj vodi vršilka dolžnosti direktorice Maja Krajnc Ružič, načrtuje pa nekaj odmevnejših projektov, med njimi je tudi obnova domov in telovadnice na Tyrševi ulici.
Za ta 6 milijonski projekt bodo letos pripravili vso potrebno dokumentacijo, prihodnje leto pa bi se lahko začela tudi gradbena dela. Ob tem pa bodo letos izpeljali še nekaj manjših projektov. V pripravi je namreč nova spletna stran, ki bo omogočala elektronsko prijavo na različne dogodke in športne termine. Pogovori pa potekajo tudi o vpeljavi študentskega car sharinga oz. izposojanju vozil.

Cene nastanitev v domovih, se še vedno gibljejo od dobrih 73 do 138 evrov - odvisno od sobe in študentskega doma. Zelo pa so zadovoljni tudi z zapolnjenostjo kapacitet.
Domovi se lahko pohvalijo tudi z mnogimi spremljevalnimi dejavnostmi. Saj imajo študentje ob nastanitvi na voljo tudi različne športne aktivnosti in družabne oz. tematske sobe.