Trenutno se predvaja:
Maribor 0
11. september 2019 ob 14:16 Ptuj Novice

Akcija "Še 365 dni" danes na Ptuju

Maskote akcije »Še 365 dni«, ki jo organizirata AMZS in slovenska policija, so danes obiskale tudi ptujske šole in opozorile voznike na otroke na šolskih poteh, mlade pa poučile o varnosti in obnašanju v prometu
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Maskote akcije »Še 365 dni«, ki jo organizirata AMZS in slovenska policija, so danes obiskale tudi ptujske šole in opozorile voznike na otroke na šolskih poteh, mlade pa poučile o varnosti in obnašanju v prometu.

Namen akcije »Še 365 dni« je opozoriti, da so se otroci vrnili v šolo in s tem na ceste. Z maskotami, ki šolarje animirajo, mladim pokažejo, kako pomembno je upoštevati cestnoprometne predpise in kako kot udeleženec v prometu postati viden. Gre tudi za opozarjanje voznikov, da so se v cestni promet vrnili šolarji in da svojo pozornost, ko so na na cesti, še zvišajo.

Sicer pa policisti na začetku šolskega leta v okolici šol promet poostreno nadzirajo. Prizadevanja so za zdaj uspešna, saj v prvem tednu novega šolskega leta, na območju Spodnjega Podravja ni bilo nobene prometne nesreče z udeleženim šolarjem. So pa policisti lani obravnavali 23 prometnih nesreč, v katerih so bili udeleženi otroci. Treba pa je poudariti, da so bili ti le v treh primerih tudi povzročitelji.

Aleks Horvat

Nazaj na vrh