Foto:
Foto:

V zadnjih dneh Mariborčane razburja podatek, da naj bi javno komunalno podjetje zaradi precejšnje izgube, ki je posledica gradnje sortirnice in vse dražjega odlaganja odpadkov, mestni upravi predlagala od 40 do 60-odstotno podražitev odvoza odpadkov. Dodatne pomisleke pa je sprožil še direktor Snage Cveto Žalik, ki je odpovedal današnjo novinarsko konferenco, na kateri naj bi pojasnil kopico očitkov glede poslovanja.

O tej problematiki so sicer na včerašnji izredni seji razpravljali nadzorniki družbe in sprejeli sklep, da se med drugim opravi celostna revizija investicije v sortirnico in izvedejo ukrepi za izboljšanje likvidnosti družbe, skrbi pa jih razkrivanje delovnega gradiva javnosti. Lanska izguba Snage naj bi znašala skoraj 1,7 milijona evrov, ob podražitvi odvoza odpadkov naj bi se družba zadolžila še za 3,2 milijona. Predsednik nadzornega sveta Matej Smrekar poudarja, da so ti podatki le delovno gradivo, dejansko stanje pa bo znano ob koncu meseca, ko bodo znani revidirani podatki.

Revizijo in omejeno javno razpravo podpira tudi mariborski župan Saša Arsenovič in poudarja, da bodo zneski na položnicah za odvoz odpadkov zagotovo višji, koliko pa bo znano čez teden dni.

Tako Arsenovič kot Smrekar še zagotavljata, da bodo ob morebitnih dokazanih nepravilnostih direktor in ožje poslovodstvo Snage morali prevzeti odgovornost.