Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik
Foto: Radio Maribor/Tamara Zupanič Čučnik

Na mariborsko občino je včeraj prispelo pismo neznanega pošiljatelja, ki občino obtožuje spreminjanja javnega razpisa za sofinanciranje športnih društev. Zato zahteva takojšnjo razveljavitev in ponovitev razpisa. Z občine odgovarjajo, da se na anonimna pisma ne odzivajo.

Pošiljatelj podpisan le s Športna društva Maribor (kar kot pravni subjekt ne obstaja), je poleg zahteve za razveljavitev razpisa priložil sliki, ki naj bi dokazovali, da se je razpis spreminjal v dveh točkah. Iz tega je razvidno, da je bilo nekaj besed zamenjanih ali odstranjenih. Silvester Lipošek iz Plavalnega kluba Branik pa je nad tem pismom presenečen. Pravi, da zagotovo ni bilo poslano v imenu vseh društev, prepričan je celo, da gre najverjetneje za kakšnega posameznika.

Z anonimko pa ni bila seznanjena niti Športna zveza Maribor. Iztok Kvas ob tem dodaja, da ga tovrsten pristop reševanja morebitne težave čudi. Prepričan je namreč, da bi bilo lažje, če bi s težavo obrnili na Športno zvezo in bi težavo poskušali rešiti skupaj z Uradom za šport, ki je razpis izdal. Ob tem še dodaja, da se nanje s tovrstnimi težavami glede razpisa ni obrnilo nobeno društvo.

Na občini redkobesedno

Bolj redkobesedno so se na ta dopis odzvali na občini. Zapisali so zgolj, da se do anonimnih pisanj ne opredeljujejo in da razpis še ni končan in poteka nemoteno.

Kljub vsemu pa društva skrbi, da se razpis tudi zaradi takšnih dejanj lahko še zavleče. Pomanjkanje denarja je namreč vse večje, v najslabšem primeru pa bi se lahko zgodilo celo, da bi nekatera društva prav zato ugasnila.