Trenutno se predvaja:
Maribor 6
10. april 2018 ob 19:15 Maribor Novice

Od mesta direktorja mariborske mestne uprave se poslavlja tudi Simon Štrancar

Po Žuli, dvakrat Lahu, Babiču, Frasu in zdaj še Štrancarju žezlo v roke Mateji Cekić
Od mesta direktorja mariborske mestne uprave se poslavlja tudi Simon Štrancar
Foto: Radio Maribor/Aleks Horvat

Mariborsko mestno občino bo 22. maja zapustil direktor mestne uprave Simon Štrancar, že jutri pa bo na njegovo mesto kot vršilka dolžnosti sedla Mateja Cekić, ki je že dalj časa zaposlena v mestnem uradu za finance in proračun in je tako seznanjena z vsemi aktivnostmi, ki potekajo, in tistimi, ki so zastavljene v prihodnje.

Mariborski župan Andrej Fištravec je kot razlog za sporazumno prekinitev sodelovanja navedel sicer zakonsko dovoljeno, a vendarle problematično dvojno vlogo Simona Štrancarja v primeru EON Reality. »Kot ste sami opazili v primeru EON Reality, nas je motila ta dvojnost, na eni strani gospodarstvo, na drugi mestna uprava. Zato sem ocenil, da bi bilo naše prihodnje sodelovanje bolj plodno, če bi bilbolj usmerjen v gospodarstvo, upravni del posla pa bi prevzel nekdo, ki se ukvarja zgolj z upravnimi zadevami," je zatrdil prvi mož mariborskega županstva.

Mateja Cekić, nova »šefica« mariborske mestne uprave (pred njo so to funkcijo opravljali Marko Žula, dvakrat Damjan Lah, Bojan Babič, Darko Fras in Simon Štrancar), je sicer magistrica ekonomskih ved in je na mariborski občini od leta 2013 zaposlena v uradu za finance in proračuna kot vodja računovodstva.

Dejan Rat, *

Nazaj na vrh