Foto: Promocijsko gradivo/Bojan Brumec
Foto: Promocijsko gradivo/Bojan Brumec

Med trajnimi ukrepi letošnjega tedna mobilnosti v Slovenski Bistrici so po besedah direktorice organizatorja, Razvojno informacijskega centra Monike Kirbiš Rojs vzpostavitev sistema izposoje mestnih koles, nabava električnega avtomobila za potrebe Rica z možnostjo souporabe za občinske javne zavode in postavitev šestih novih polnilnih postaj za električna vozila, in nabavili 4 merilnike hitrosti Vi vozite za umirjanje lokalnega prometa.
Predstavili bodo tudi dva projekta – Zapelji me in Potuj zeleno, poleg tega pa bodo še dajali možnost testnih voženj z električnimi avtomobili, izvedli nekaj predavanj v Srednji šoli v Slovenski Bistrici, promovirali spletno tržnico jemdomace.si. K sodelovanju so povabili tudi iniciativo za manj voženj pod vplivom alkohola Heroji vozijo v pižamah, ki bo predstavila predvsem vidik invalidov na vožnjo pod vplivom alkohola.

Glavni dogodek bo v petek, 20. septembra, ko pripravljajo turnir v ulični košarki, v Čopovi ulici pa bo od 12-ih do 17-ih Mobilnostna tržnica, na kateri bo med drugim mogoče preizkusiti tudi električne avtomobile.

Foto: Radio Maribor/RiC Slovenska Bistrica
Foto: Radio Maribor/RiC Slovenska Bistrica