Foto: Radio Maribor
Foto: Radio Maribor

Mariborski redarji od septembra izvajajo nadzor v centru mesta tudi ob petkih zvečer, večina postopkov pa je povezanih z nepravilnim parkiranjem avtomobilov. Sicer je trenutno zaposlenih le 7 redarjev, z novim letom pa naj bi se jim na terenu pridružili trije zaposleni, ki so trenutno na izobraževanju. V letu 2020 bodo zaposlili še štiri, ki pa nekaj časa ne bodo polno opravilni.

Na mariborskem mestnem redarstvu je sistemiziranih 18 mest, zaposlenih pa je sedem redarjev. Medobčinski inšpektorat in redarstvo nadzirata dogajanje v 18 občinah, kadrovsko stisko pa naj bi kmalu omilili trije novinci, ki bodo konec novembra končali izobraževanje. Po opravljenih izpitih pa bodo delo na terenu začeli v začetku leta 2020.

Vodja redarstva Igor Rep je poudaril, da bodo prihodnje leto dobili še štiri dodatne sodelavce. Zaradi izobraževanj, ki potekajo le enkrat na leto, bodo polno opravilni šele ob koncu leta. Ne glede na to, pa bodo po Repovih besedah, v veliko pomoč.

Sicer po uvodnem mesecu nadzora, ki ga opravljajo v središču Maribora ob petkih zvečer, ugotavljajo, da je najbolj pereč problem nepravilno parkiranje. Razen v Mestni občini Maribor bodo redarji ob koncu tedna nekaj ur prisotni še v Kungoti, kjer želijo večji nadzor na šolskem igrišču. V prihodnjih dneh bodo bdeli tudi nad nepravilnim parkiranjem na Borštnikovi ulici v Mariboru.