Trenutno se predvaja:
Maribor 3
8. oktober 2019 ob 10:50 Slovenska Bistrica Novice

Slovenskobistriško kopališče bo končno dobilo novo podobo

Še ta teden bodo na bistriškem kopališču zabrneli stroji. Začela se bo namreč že dolgo načrtovana obnova dotrajanega mestnega kopališča
Foto:
Foto:

Še ta teden bodo na bistriškem kopališču zabrneli stroji. Začela se bo namreč že dolgo načrtovana obnova dotrajanega mestnega kopališča.

Prepotrebno obnovo mestnega kopališča občina Slovenska Bistrica pripravlja že dlje časa. Obnova se je s prvotnih dobrih 400 000 evrov podražila na 665 tisoč evrov, od tega jih bo 55 000 prispevala fundacija za šport. Vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Slovenska Bistrica Irena Jereb pojasnjuje, da je do razlike prišlo zato, ker so se odločili za sodobnejšo bazensko tehniko in namesto obnove za zamenjavo bazenske školjke. Prvotno so nameravali obnoviti otroški bazen, zdaj pa bodo postavili novega, nekoliko večjega in montažnega. Preuredili bodo tudi dotrajane lesene prostore in okolico, dolgoročno pa načrtujejo tudi ureditev parkirišča in igrišča za odbojko na mivki.

Za izvajalca del je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje Krt iz Slovenske Bistrice, ki mora dela končati do 15. maja prihodnje leto.

Natalija Sinkovič

Nazaj na vrh