Slovenska Bistrica Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Slovenska Bistrica Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

V Slovenski Bistrici se je danes ob razglasitvi epidemije v razširjeni sestavi sešel štab civilne zaščite. Poveljnik Branko Hojnik nam je povedal, da so se najprej seznanili s stanjem epidemije v državi in tudi v občini Slovenska Bistrica: "Mi seveda sledimo vsem ukrepom države, odločili pa smo se, da poskušamo še dodatno preventivno delovati pri ozaveščanju ljudi, kako ravnati, da preprečimo nadaljevanje okužb. V uradu župana pa že pripravljajo gradivo, ki poljudno predstavila ljudem osnovne ukrepe za preprečevanje širjenja okužb. Da bomo čim prej s skupnimi moči premagali epidemijo." Tudi sicer bodo občane o vsem potrebnem obveščali na občinski spletni strani.

Informacijske pisarne, ki je delovala ob prejšnji razglasitvi epidemije, za zdaj še ne bodo odprli, bodo pa pripravili vse potrebno, da jo aktivirajo takoj, ko se bo pojavila potreba po njej. Tudi zaščitne opreme je v občini dovolj na zalogi.

So pa zaradi razglasitve epidemije in zaradi velikega tveganja prenosa okužbe z virusom covid-19 prestavili za sredo napovedano 10. redno sejo občinskega sveta.