Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič
Foto: Radio Maribor/Natalija Sinkovič

Župan dr. Ivan Žagar je povedal, da so nad številom okuženih zaskrbljeni in da trenutno drugega, kot ljudem svetovati naj delujejo preventivno, ne morejo. V četrtek je zato sklical razširjen posvet s pristojnimi in sprejeli so nekatera priporočila: "Odsvetujemo uporabo otroških igral, ljudi pa tudi pozivamo naj dosledno upoštevajo predpisane ukrepe, torej higieno rok, varnostno razdaljo in nošenje mask v zaprtih prostorih."

Še isti dan so zaprli Dom dr. Jožeta Potrča v Poljčanah in Slovenski Bistrici, da bi zavarovali stanovalce pred morebitnimi vnosi okužb od zunaj. Za obiske in izhode bosta zaprta predvidoma 14 dni, odvisno od epidemiološke slike. Stanovalcem so prepovedali tudi izhode, razen organiziranih in nadziranih v okviru spremstva delovne in fizioterapije v neposredni okolici doma.

Ker je vstop na mestno kopališče zaradi varnosti omejen na 103 kopalce in je zanimanje za vstop, ki je letos za občane brezplačno, veliko, so uvedli 3 termine vstopanja, poudarja direktor Zavoda za šport Marjan Štimec. Kopališče je odprto od 8.00 do 10.00, od 11. 00 do 19.00 in od 20.00 do 22.00. V vmesnem času kopališki delavci prostore očistijo in razkužijo. Že v sredo pa bodo poskusno uvedli še 4. termin vstopanja na letos popolnoma obnovljeno kopališče.